Voorbij Parijs - Enterprise Rent-A-Car Nederland | Enterprise Rent-A-Car

Voorbij Parijs

Rijd net iets verder dan de beroemde 'Stad van de Liefde' en voordat u het weet, wordt u volledig ondergedompeld in de unieke Franse cultuur.

Bridge in Paris
 • Crécy-la-Chapelle

  48 km

  De architectuur van deze nederzetting in Seine-et-Marne, die al in de 13e eeuw bestond, is onmiskenbaar middeleeuws. Een vlotte wandeling door de straten spreekt boekdelen over de verschillende ambachten van mensen uit die tijd, met name leerlooiers en timmerlieden. Als voormalige vesting is veel van de middeleeuwse charme bewaard gebleven. De bekoorlijke bijnaam van de stad, 'Het Venetië van Brie', heeft ervoor gezorgd dat de stad de afgelopen jaren niet onopgemerkt is gebleven. De stad heeft ook een gunstige reputatie als verblijfplaats van beroemde kunstenaars uit het verleden, waaronder Toulouse-Lautrec, Corot en Servin. De pittoreske Schildersvallei, die hier niet ver vandaan ligt, is een populaire bestemming voor wandelaars en voor gezinnen die hopen de kosten te drukken door uit de buurt van Parijs te blijven. Bovendien is Disneyland maar 15 minuten rijden!

  Afstand
  Reistijd
  50 minuten

 • Fontainebleau

  68 km

  U hebt niet elke dag de kans om in dezelfde zalen te lopen als de leden van een koninklijk huis. Dat is slechts een van de redenen waarom een kleine omweg langs deze indrukwekkende residentie aan te raden is. Hoewel sommigen van mening zijn dat Versailles dé plek is voor vorstelijke verhevenheid, gaan wij veel liever naar dit optrekje, waar het lang zo druk niet is. Het kasteel wordt aan alle zijden omgeven door perfect bijgehouden binnenplaatsen die vol staan met bloemen, bosschages en - natuurlijk - fonteinen. We zijn ook erg blij dat het immense en beeldschone bos van Fontainebleau vlakbij ligt. Hier kunnen avontuurlijke bezoekers hun hart ophalen aan activiteiten zoals boulderen en boomklimmen.

  Afstand
  Reistijd
  1 uur 20 minuten

 • Giverny

  74 km

  Dit prachtige kleine dorpje, gelegen op de rechteroever van de Seine, heeft veel van zijn reputatie te danken aan een van de beroemdste onderdanen van Frankrijk. Toen Claude Monet vanuit een treinraam voor het eerst zijn oog liet vallen op deze plaats, leek het wel liefde op het eerste gezicht. Hij woonde hier 43 jaar lang, tijdens zijn productiefste periode. Het huis en het museum dat een eerbetoon is aan de artiest, trekken veel bezoekers. Archeologische ontdekkingen die terug te leiden zijn tot de Neolithische periode hebben het dorpje echter meer historisch cachet gegeven. De ontdekkingen laten zien hoe belangrijk Normandië was in lang vervlogen tijden. Dit is een gebied dat elegant ouder wordt. Wie weet wordt na een wandeling langs de lelievijvers de kunstenaar in u wakker!


  Afstand
  Reistijd
  1 uur 25 minuten

 • Verzenay

  145 km

  Wie aan Champagne denkt, zal zich misschien vooral feestelijke avondjes en wellicht een enkele uitspatting herinneren. Van een tripje naar het hart van de regio waar de drank zijn naam aan te danken heeft, zult u echter zeker ook genieten. Van de opvallende in renaissancestijl opgetrokken gevels van de champagnehuizen, zoals bijvoorbeeld Pommery, tot de uitgehouwen grotten waar flessen langzaam op dronk liggen te komen: iedereen vindt hier wel iets om te bewonderen. Wie minder geneigd is om in de geschiedenis van deze industrie te duiken, kan misschien overgehaald worden met een wandeling door de glooiende wijngaarden en een paar gratis proefglaasjes. Niet ver van hier kunt u een bezoek brengen aan de ceremoniële stad Reims. Hier werden in aanwezigheid van grote menigten tal van koningen gekroond, in de spectaculair ontworpen kathedraal die maar liefst 800 jaar oud is.


  Afstand
  Reistijd
  1 uur 50 minuten

 • Amiens

  145 km

  De stad mag Jules Verne tot zijn voormalige inwoners rekenen. Het roemruchte verleden van Amiens, met revoluties, bezettingen en oorlogen, heeft ertoe bijgedragen dat de stad een van de belangrijkste artistieke centra van het land is. De stad kan bogen op diverse avantgardistische bezienswaardigheden, waaronder straatkunstrondleidingen die beginnen in klokkentorens, musea met hedendaagse kunst, en geluid- en lichtshows die op de zijgevels van kerken geprojecteerd worden. Als u van het platteland houdt, zullen de weidse uitzichten langs dit stuk van de rivier de Somme u zeker bevallen. Restaurants doen het hier goed, tot genot van iedereen die op zoek is naar gastronomische traktaties.


  Afstand
  Reistijd
  2 uur