Road Trip over de Pacific Coast Highway in Californië | Enterprise Rent-A-Car | Enterprise Rent-A-Car

Roadtrip over de Pacific Coast Highway (PCH)

;De State Route 1 is een All-American Road langs de Californische kust met indrukwekkende vergezichten. Zonovergoten stranden, spectaculaire surfscènes in verborgen baaien en adembenemende, in mist gehulde bergwegen maken van deze rit door Noord-Amerika een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten. Onze route leidt u langs de Amerikaanse Riviera van Santa Barbara, het overweldigende natuurschoon van Big Sur en, niet te vergeten, langs San Francisco, het culturele mekka van Noord-Californië.

 • A. Santa Barbara

  Santa Monica is de bakermat van het skateboarden en de eerste stop op deze prachtige route. De film "Lords of Dogtown" gaat over de Z-Boys, een skateboardteam in Venice Beach dat in de jaren '70 voor een revolutionaire doorbraak van de sport zorgde.

  Van Santa Monica gaat u naar Malibu, waar u langs palmbomen, zandstranden en groene heuvels rijdt.

 • B. San Simeon

  Als u trek heeft, dan bent u in San Maria aan het juiste adres voor vlees van de grill. De tri-tip steak met bijgerechten is een must.

  Stop bij Vista Point in de buurt van San Simeon om de naar schatting 17.000 zeeolifanten te bewonderen. Geniet van de prachtige omgeving, van de geluiden en van de geuren en kijk ondertussen of u eekhoorntjes kunt spotten.

 • C. Big Sur

  Passeer het Julia Pfeiffer Burns State Park om de indrukwekkende McWay Falls te aanschouwen. Het water valt rechtstreeks in de golven van de oceaan die op de kust aanspoelen.

  Tijdens dit gedeelte van de trip maakt u kennis met de schoonheid en de rust van Big Sur. U ziet bruggen over ravijnen, steile kliffen die oprijzen uit zee en unieke panoramische vergezichten.

 • D. Santa Cruz

  Van Big Sur rijdt u naar de kust van Monterey. Schrijver en Nobelprijswinnaar John Steinbeck groeide op in de buurt van Salinas en liet veel van zijn romans afspelen in de buurt van deze stad.

  De kaas Monterey Jack, die al sinds de 19de eeuw wordt gemaakt door Mexicaanse Franciscaner monniken, is afkomstig uit dit gebied. Walvissen, dolfijnen en bruinvissen zijn het hele jaar door te zien in Monterey Bay.

 • E. San Francisco

  U rijdt verder noordwaarts richting Santa Cruz, de stad die bekend staat om de beste stranden en surfplekken ter wereld. Surfers kunnen zich uitleven op 11 surf breaks van wereldklasse.

  Santa Cruz heeft ook de oudste boulevard van de Westkust, die werd aangelegd in 1907. Het laatste deel van de route brengt u naar San Francisco. Vergeet onderweg niet de pittoreske vuurtoren Pigeon Point te bekijken. Vanaf hier rijdt u naar het bruisende San Francisco.