Dagtrips vanuit New York City | Enterprise Rent-A-Car | Enterprise Rent-A-Car

Dagtrips vanuit New York

Voor kort uitstapjes vanuit de Big Apple zijn deze vijf excursies een uitgelezen manier om de hectiek van de stad even te ontvluchten.

Lighthouse Point Park
 • Adirondack Park

  30 kilometer

  De zuidkant van dit park ligt op korte rijafstand van de New York State Thruway (Interstate 90). Vanuit de stad bent u binnen een uur in Adirondacks, waar u een heerlijke wandeling kunt maken langs de suikeresdoorns.

  Dit immense natuurpark is adembenemend mooi. U kunt het zowel per vliegtuigje als in een boot of luchtballon bezichtigen. Als u in het najaar komt, pikt u bovendien leuke festivals als het Oktoberfest en het Cream Cheese Festival mee.

 • New Haven

  128 kilometer

  New Haven ligt op het kruispunt van de Interstates 91 en 95 en biedt voor ieder wat wils, van designerboetiekjes tot wandelpaden en zandstranden. Als u zin hebt in het strand, neem dan uw picknick mee en breng de dag door in het Hammonasset Beach State Park in Madison.

  New Haven wordt wel het verborgen mekka voor architecten genoemd en heeft een bloeiende kunstscene. De collecties van het Yale Center for British Art en de Yale University Art Gallery zijn wereldberoemd.

 • Woodstock, Catskills

  170 kilometer

  Het in het Catskills-gebergte gelegen Woodstock is een lieflijk stadje met veel historie en folklore. Dit walhalla voor de alternatieve kunstscene heeft zelfs een speciale begraafplaats voor artiesten: de Artists Cemetery.

  Hoewel Woodstock vooral bekend is vanwege het gelijknamige festival, vond dit beroemde hippie-evenement plaats in Bethel, dat 60 kilometer verderop ligt.

 • Atlantic City

  200 kilometer

  Aan de ruim 6-kilometer lange, beroemde boulevard van Atlantic City hoeft u zich niet te vervelen.

  Maar als u even wat anders wilt dan entertainment, dan is een beklimming van de Absecon Lighthouse de moeite waard. Eenmaal boven op deze op twee na hoogste vuurtoren van de Verenigde Staten hebt u een prachtig uitzicht over de skyline van Atlantic City. Ook een rondleiding in de James Candy Company snoepfabriek mag u niet overslaan. Ondertussen kunt u genieten van de lokale toffees met zeezout 

  Als u voordelig wilt shoppen, kunt u een bezoek brengen aan de outletstores landinwaarts. Hier kunt u taxfree kleding uit New Jersey kopen.

 • Montauk Point Light House

  200 kilometer

  Montauk Point, de oudste vuurtoren van de Staat New York, werd goedgekeurd door het tweede Congres onder President George Washington. Toen de vuurtoren in 1797 voor het eerst werd aangestoken, werd walvisolie gebruikt als brandstof. En nog steeds leidt de vuurtoren schepen veilig door het water.

  In de vuurtoren, die in 2012 is uitgeroepen tot nationaal monument, worden rondleidingen gegeven met gids. Beklim de 137 treden en geniet van het adembenemende uitzicht. Breng ook een bezoek aan het naastgelegen museum om meer te weten te komen over de walvisvaart en de Montauk-indianen.