Carsharing

Met carsharing, of autodelen, van Enterprise huurt u een auto voor een periode vanaf één uur. Zo betaalt u alleen voor een auto wanneer u hem ook daadwerkelijk gebruikt. - Geen vaste abonnementskosten.

 

  • Vooraf uw auto reserveren
  • Bespaar op parkeerkosten, verzekering en reparaties
  • Kies zelf een auto
  • Carsharing vanaf € 6,- per uur + € 0,30 per km.
  • Auto ophalen op Amsterdam centraal of Maastricht centraal

 

Pick up. Drive. Enjoy. Return.

Carsharing via autoverhuur

Wat is carsharing?

Carsharing is het delen van een auto die meestal in het bezit is van een bedrijf. Dankzij carsharing kunnen mensen die niet in het bezit zijn van een auto, voordelig gebruikmaken van een auto op de momenten dat ze er een nodig hebben.

Prijzen van car sharing

Bij Enterprise betaalt u per uur dat u de auto huurt en een bedrag per aantal gereden kilometers: u betaalt dus nooit meer dan dat u gebruikt. Bekijk onze tarieven in onderstaand overzicht.

Mini

€ 6,- / uur
€ 0,30 / km

Een mini is ideaal voor korte ritjes in de stad. Vooral handig met inparkeren.

Economy

Opel Corsa of vergelijkbaar

€ 8,- / uur
€ 0,30 / km

Met een economy rijd je zeer zuinig. Ideaal voor in de stad en voor langere ritten. 

Compact

Seat Leon STW of vergelijkbaar

€ 10,- / uur
€ 0,36 / km

Een compact is perfect voor een dagje weg met familie of vrienden. 

Voorbeeldberekeningen

Ritje Aantal km Duur Prijs
Van Amsterdam naar Den Haag
Met een mini
60 km (€ 18,-) 60 min. (€ 6,-) € 24,-
Van Amsterdam naar Schiphol
Met een economy
18 km (€ 5,40) 30 min (€ 8,-) € 9,40
Aan Amsterdam naar Utrecht
Met een compact
53 km (€ 19,10) 50 min (€ 10,-) € 29,10

De volgende zaken zijn bij de prijs inbegrepen:  

  • 21% btw
  • Brandstof
  • Afkoop eigen risico (€ 375,-)
  • Wettelijke aansprakelijksheidsverzekering (WA)
  • Diefstalbescherming

Doordat u geen vaste lasten heeft, bespaart u met car sharing maandelijks tot wel 120 euro.

“Voor mijn werk moet ik regelmatig naar een industrieterrein nabij Amsterdam dat niet goed met het ov te bereiken is. Voor mij is het daarom ideaal dat ik de trein naar Amsterdam kan nemen en vanaf daar voor een paar uurtjes een auto kan gebruiken van Enterprise.”

– Robin de Vries

Hoe werkt carsharing?

Car sharing via Enterprise is heel eenvoudig. U reserveert uw auto online, en kunt hem ophalen op Station Amsterdam Centraal. 

Wagenpark: kies de auto die bij jou past

Een groot voordeel van autodelen is dat u zelf kunt kiezen welke auto u wilt gebruiken. Heeft u een kleine auto nodig voor in de stad? Dan is de mini of economy perfect. Wanneer u een dagje weggaat met vrienden of familie, kunt u het beste voor een compact model gaan.

”Ik woon in het centrum van Amsterdam en heb zelf geen auto vanwege de hoge parkeerkosten. Omdat ik af en toe toch een auto nodig heb om bijvoorbeeld familie te bezoeken, maak ik regelmatig gebruik van carsharing bij Enterprise. Ik vind het ontzettend handig dat ik de auto gewoon op het centraal station kan ophalen. De auto’s zien er altijd netjes uit en de prijs is goed.” 

– ­Manon uit Amsterdam Centrum

Onze car sharing locatie

U kunt uw gereserveerde auto ophalen naast het centraal station in Amsterdam. Deze locatie is goed te bereiken met de trein, tram, bus en metro. 

Wilt u meer informatie over het huren van een auto via Enterprise? Neem contact met ons op via 020 740 1 950 of stuur een e-mail naar sales@enterprise-netherlands.com. Heeft u een auto voor langer dan een dag nodig? Dan is het voordeliger om een auto te huren. 

Voorwaarden

Enterprise Car sharing is een online mobiliteits service (online reserveren) en geldig voor ophalen en inleveren bij Enterprise Amsterdam Centraal Station of ophalen en inleveren bij Enterprise Maastricht Centraal Station. Bedragen zijn inclusief locatiekosten, voertuigregistratiekosten, Schadeverzekering (niet-afkoopbaar eigen risico van EUR 375), diefstalbescherming, Wettelijke Aansprakelijkheids verzekering, BTW, 24/7 pechhulp en brandstof. Bij late inlevering wordt een extra bedrag per uur in rekening gebracht. Betaalmethode: creditcard. Op het car sharing-programma en de huurovereenkomst zijn de algemene huurvoorwaarden van Enterprise Rent-A-Car Nederland van toepassing.