Over Enterprise in Nederland

Sharing cars since 2013

Bij Enterprise kan je altijd terecht, waar de reis ook heengaat en hoe lang hij ook duurt: beginnend bij een uur en eindigend wanneer jij wil. Ook kan je je auto terugbrengen op de locatie die jou het beste uitkomt.

Door onze auto’s zo flexibel te delen, bieden we het best mogelijke alternatief voor autobezit. Met Enterprise kan je genieten van je auto wanneer je ‘m nodig hebt — en heb je ‘m niet nodig, dan heb je er ook geen last van en gaat de volgende ermee op pad. Zo willen we samen een wereld creëren waar mobiliteit delen de meest logische keuze is. Niet alleen zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over onderhoud, extra belastingen en dure parkeerplekken, maar ook voor een beter milieu, minder auto’s op de weg en minder parkeerplaatsen in de Randstad.

Dit doen we niet alleen in Nederland, maar ook in de rest van de wereld: je vindt ons in meer dan 90 landen. We kunnen je dus overal bij helpen: of je nu op stedenreis wil naar Parijs, een paar weken door de VS gaat roadtrippen of een paar uur een auto nodig hebt voor een klantbezoek in eigen land, wij staan voor je klaar.

Hoe we het doen bij Enterprise:

Altijd persoonlijk

Persoonlijke service staat bij ons op #1: onze collega's hebben alle vrijheid om zo flexibel mogelijk met je mee te denken. Verder kan je o.a. rekenen op 100% transparantie over kosten & voorwaarden, 24/7 pechhulp
 én je kan je auto terugbrengen waar en wanneer jij wil.

Altijd je ideale auto

Je vindt bij ons altijd je perfecte auto dankzij ons uitgebreide aanbod: van de kleinste Kia Picanto tot de grootste Volvo XC90. Met Enterprise kan je daarom altijd de weg op met een auto die aan al je autohuurwensen voldoet.

Altijd flexibel

We delen onze auto’s al vanaf een uur, en je kan ‘m weer terugbrengen wanneer dat jou het beste uitkomt. Kortom: je hebt een auto als je het nodig hebt – en als je 'm niet nodig hebt, heb je er ook geen last van. Zo krijg je bij Enterprise het best mogelijke alternatief voor autobezit. Daarnaast help je ons bijdragen aan minder auto's op de weg, en daarmee ook minder vervuiling, files en ruimte ingenomen door parkeerplekken.
  • Oprichter Jack Taylor
  • Weg met auto's
  • Enterprise-locatie
  • Brandstofonderzoek
  • CarShare
  • Auto op de snelweg
  • USS Enterprise

Enterprise: toen en nu


Enterprise Rent-A-Car werd meer dan 60 jaar geleden opgericht door Jack Taylor, een piloot uit Amerika. Toen hij na de Tweede Wereldoorlog thuiskwam had hij twee dromen: een familie en zijn eigen bedrijf. Die tweede droom kwam uit in 1957, met zeven auto’s en het toentertijd nieuwe concept van auto's leasen.

Nu, meer dan 60 jaar later, is Enterprise wereldwijd een vertrouwde naam. We bieden mobiliteit in meer dan 90 landen met meer dan 2 miljoen wagens, van diverse auto’s en busjes tot hele vrachtwagens. Als grootste autodeelbedrijf ter wereld staan we wereldwijd voor je klaar om te zorgen dat jij met je ideale auto de weg op gaat.

In 2013 opende onze eerste locatie in Nederland: op Schiphol Airport verhuurden we vanachter een houten balie de 10 auto's die we op dat moment in onze garage hadden staan. We groeiden zo snel dat we al na acht maanden onze tweede locatie openden, bij Amsterdam Centraal Station, en sinds 2016 zitten we ook op Eindhoven Airport en bij Station Maastricht.