Over Enterprise Rent-A-Car

Welkom bij Enterprise in Nederland!

Het is goed mogelijk dat onze naam bekend klinkt: mensen kunnen al meer dan 60 jaar bij Enterprise terecht voor huurauto's. Het begon allemaal met zeven auto's in St. Louis. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot wereldleider in de autohuur, met meer dan 10.000 locaties in meer dan 90 landen over de hele wereld. Sinds 2013 zitten we ook in Nederland.

We kunnen je dus overal bij helpen, waar de reis ook heengaat en hoe lang hij ook duurt. Of je nu een stedenreis wil maken naar Parijs, een paar weken door de VS gaat roadtrippen of een paar uur een auto nodig hebt voor een klantbezoek in eigen land, wij staan voor je klaar.

Hoe we het doen bij Enterprise:

Altijd persoonlijk

Persoonlijke service staat bij ons op #1: onze collega's hebben alle vrijheid om zo flexibel mogelijk met je mee te denken. Verder kan je o.a. rekenen op 100% transparantie over kosten & voorwaarden, 24/7 pechhulp
 én je kan je auto terugbrengen waar en wanneer jij wil.

Altijd je ideale auto

Je vindt bij ons altijd je perfecte auto dankzij ons uitgebreide aanbod: van de kleinste Kia Picanto tot de grootste Volvo XC90. Met Enterprise kan je daarom altijd de weg op met een auto die aan al je autohuurwensen voldoet.

Altijd efficiënt

Bij ons kan je flexibel huren, beginnend bij een uur en eindigend wanneer jij wil. Hiermee zetten we onze auto's efficiënt in: ze worden 85% van de tijd gebruikt, waar auto’s van autobezitters 85% van de tijd stilstaan. Zo willen we bijdragen aan minder auto's op de weg, en daarmee ook minder vervuiling, files en de ruimte ingenomen door parkeerplekken.
  • Oprichter Jack Taylor
  • Weg met auto's
  • Enterprise-locatie
  • Brandstofonderzoek
  • CarShare
  • Auto op de snelweg
  • USS Enterprise

De geschiedenis van Enterprise:Jack Taylor, de oprichter van Enterprise Rent-A-Car, was een piloot uit Amerika. Toen hij na de Tweede Wereldoorlog thuiskwam had hij twee dromen: een familie beginnen en zijn eigen bedrijf oprichten. Die tweede droom kwam uit in 1957, met zeven auto’s en het toentertijd nieuwe concept van auto's leasen. Nu, meer dan 60 jaar later, is Enterprise wereldwijd een vertrouwde naam. We staan in meer dan 90 landen klaar om mensen met hun ideale auto de weg op te laten gaan. In 2013 opende onze eerste locatie in Nederland: op Schiphol Airport verhuurden we vanachter een houten balie de 10 auto's die we op dat moment in onze garage hadden staan. We groeiden zo snel dat we al na acht maanden onze tweede locatie openden, bij Amsterdam Centraal Station, en sinds 2016 zitten we ook op Eindhoven Airport en bij Station Maastricht.