Car Sharing: Auto Huren Per Uur

Nu in Amsterdam en Maastricht!

Op zoek naar korte autohuur? Bij Enterprise zijn we altijd al flexibel, maar in Amsterdam en Maastricht neem je al een auto mee vanaf één uur. Met het vaste bedrag per uur en kilometer betaal je daarnaast altijd alléén voor wat je daadwerkelijk gebruikt. Zo heb je al een auto voor maar €6,- per uur en €0,30 per km: tankkosten en verzekeringen zitten zelfs inbegrepen.

Kortom: je stapt in wanneer je ‘m nodig hebt, brengt 'm terug wanneer je klaar bent, en wij regelen de rest. Ophalen kan op onze makkelijk bereikbare locaties bij Amsterdam Centraal Station, Amsterdam Zuidas en Station Maastricht. Hieronder boek je meteen je auto. Liever eerst wat meer lezen over car sharing? Op deze pagina vind je alles wat je moet weten.

Car Sharing: Auto Huren Per Uur bij Enterprise Rent-A-Car

Wat is car sharing?

Car sharing is een voordelige en flexibele vorm van autohuur: bij Enterprise delen we onze auto's al vanaf één uur. Zo heb je alleen een auto wanneer je ‘m nodig hebt, met een vast bedrag per uur en kilometer, met benzine én verzekeringen inbegrepen.

Car sharing is daarom ideaal voor als je bijvoorbeeld op pad gaat voor een belangrijk klantbezoek, je moeder naar Schiphol wil brengen, even langs de bouwmarkt moet of gewoon een dagje toerist in eigen land wil uithangen. Ophalen is mogelijk vanaf onze locaties in Amsterdam en Maastricht.
 

Wat kost car sharing?

Voor car sharing betaal je per uur en per kilometer. Per uur is een Mini €6; een Economy €8; en een Compact €10. Daarnaast is het slechts €0,30 cent per km voor de Mini en Economy; voor de Compact is het €0,36 cent per km.

Ook belangrijk om te weten: bij car sharing wordt er afgerond op het uur. Als je bijvoorbeeld een uur en drie kwartier op pad bent met de Mini, betaal je dus €12, plus het aantal gereden kilometers. Hieronder vind je enkele voorbeeldscenario's:
 

Ritje Duur Aantal km Prijs
Met een Mini 60 min. (€6,-) 60 km (€18,-) €24,-
Met een Economy 30 min. (€8,-) 18 km (€5,40) €9,40
Met een Compact 50 min. (€10,-) 53 km (€19,10) €29,10


De huurprijs is inclusief:

✔ Benzinekosten
✔ Schadeverzekering met eigen risico (€450,-)
✔ Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA)
✔ Diefstalbescherming
✔ 24/7 pechhulp

Welke auto's kan ik huren met car sharing?

Je kan met de Mini-, de Economy- en de Compact-autoklasse op pad. Hieronder vind je voorbeelden van welke auto's in deze klasses vallen, inclusief de prijs en wat allemaal in de auto past. Zo kan je meteen een goede inschatting maken van welke klasse auto het beste bij je reis past.

Meer weten over de locaties waar car sharing mogelijk is?

Voor de openingstijden, routebeschrijvingen en meer aanvullende informatie, kan je terecht op de locatiepagina's van AmsterdamAmsterdam Zuidas, en Maastricht. Dit zijn de vestigingen waar car sharing op dit moment mogelijk is. Je vindt deze locaties op:

Amsterdam Central

Harry Banninkstraat 129
1011DD Amsterdam

Amsterdam Zuidas

Aaron Coplandstraat 6
1082 MG Amsterdam                                                            

Maastricht

Heugemerweg 35
6221GE Maastricht

Meer weten over car sharing?

Heb je toch nog vragen over car sharing? Neem gerust contact op met de locatie waar je je huurauto wil ophalen!

Wil je liever een auto huren voor een dag of langer?

Wil je een auto huren voor een dag of voor een langere periode? Je huurt via onze website eenvoudig een auto. Haal hem op in Amsterdam, Eindhoven, Maastricht of op luchthaven Schiphol.