Documentatie

Om een auto te huren, heb je het volgende nodig:

  • Een geldig rijbewijs (minstens één jaar in je bezit)
  • Een geldig identiteitsbewijs (ID kaart of paspoort)
  • Een creditcard (met een vervaldatum van minimaal 3 maanden na de inleverdatum van je auto)

Het is nodig dat alle drie de documenten onder dezelfde naam staan en om alle drie de documenten fysiek met je mee te nemen; in verband met veiligheidsredenen is een kopie of screenshot helaas niet voldoende.

Daarnaast ligt de reden dat een creditcard nodig is bij de borg. Wij geven de voorkeur aan het blokkeren van de borg op je kaart, zodat het bedrag ook direct weer vrijgelaten kan worden bij het terugbrengen van de huurauto in goede staat; met een debitkaart zouden we het gehele bedrag direct moeten afschrijven.

Tot slot, als je een auto huurt uit de Luxury autocategorie, dan zijn er twee creditcards nodig, beiden in de naam van de hoofdverhuurder. Dit is alleen noodzakelijk voor de Luxury autocategorie.

Krijg je liever bovenstaande informatie in videovorm? Bekijk de video over welke documenten je nodig hebt om een auto te huren!

Zonder creditcard is het op dit moment niet mogelijk om een auto te huren in Nederland. De reden dat een creditcard nodig is ligt bij de borg. Wij geven de voorkeur aan het blokkeren van de borg op je kaart, zodat het bedrag ook direct weer vrijgelaten kan worden bij het terugbrengen van de huurauto in goede staat; met een debitkaart zouden we het gehele bedrag direct moeten afschrijven.

Wil je liever je informatie via video ontvangen? Bekijk onze clip over wat je allemaal nodig hebt om een auto te huren!

Op dit moment kunnen we alleen creditcards onder de naam van de hoofdhuurder accepteren.

We accepteren alleen alle officiële credit cards waarop een bedrag als borg geblokt kan worden.

Het is alleen mogelijk om een auto te huren als alle originele documenten aanwezig zijn. Dit in verband met veiligheidsredenen.

Zolang beide creditcards onder dezelfde naam staan als de naam van de hoofdbestuurder, is het mogelijk om twee creditcards te gebruiken om een auto te huren bij Enterprise.

Als je je creditcard niet kan gebruiken i.v.m. de limiet, kunnen we enkel adviseren om contact op te nemen met je bank om te zien of zij bereid zijn om je limiet te verhogen. Wat eventueel ook zou kunnen is je verzekering aanpassen om de borg te verlagen.

Het is enkel mogelijk om een auto te huren als je een geldig rijbewijs kan laten zien.

Als je je auto komt ophalen, kan je een geprinte kopie of e-voucher meenemen. Het is altijd een goed idee om je voucher bij je te hebben, zodat je de autohuurvoorwaarden kan bekijken wanneer nodig.

Als de boeking niet direct is gemaakt via Enterprise.nl raden we daarnaast vriendelijk aan om onze collega’s aan de verhuurbalie te informeren welke verzekeringen en extra opties je bij de derde partij hebt geboekt. Dit is omwille van het feit dat wij bij Enterprise deze details niet kunnen inzien als de boeking ergens anders is gemaakt, wat betekent dat zonder die informatie, we bijvoorbeeld een verzekering zouden kunnen aanraden die je eigenlijk al hebt.

Naast je rijbewijs is het altijd nodig om een secundaire vorm van identificatie te kunnen laten zien. Als je bij ons een auto huurt, kan je je ID kaart laten zien of je paspoort.

Goed om te weten: in verband met veiligheidsredenen is het nodig om het daadwerkelijke document mee te nemen; een kopie van je ID of paspoort is niet voldoende.

Een internationaal rijbewijs is alleen nodig voor rijbewijzen in een niet-Romeins alfabet.

Het is alleen mogelijk om een creditcard op je eigen naam te gebruiken bij het boeken van een huurauto.

De naam van de hoofdbestuurder en de naam op de creditcard dienen overeen te komen; alle documenten dienen onder dezelfde naam te staan.

Het is alleen mogelijk om je zakelijke creditcard voor persoonlijke autohuur te gebruiken als de creditcard jouw naam erop heeft staan.

De huurauto voor iemand anders ophalen is mogelijk als de persoon die de auto ophaalt de auto huurt in hun eigen naam, en dan de initiële huurder als de extra bestuurder toevoegt. Dit is omdat rijbewijs, creditcard, identificatie en het huurcontract onder één naam moeten staan.

Een borg is nodig voor elke huurauto. Zodra je de huurovereenkomst op de locatie hebt ingevuld vragen we om een geldige creditcard, zodat we de borg op je creditcard kunnen vasthouden. Het exacte bedrag varieert per autoklasse en de mate waarin je verzekerd bent.

Wanneer je je auto aan het boeken bent, zie je precies hoeveel de borg bedraagt voordat je de boeking afrondt. Op de laatste pagina, waar je ook je contactdetails invult, zie je een menu. Als je klikt op “Betaalmethoden” zie je een overzicht met de borgbedragen. Daar kan je zien wat je borg zal bedragen, afhankelijk van de gekozen autoklasse en verzekering.

We vragen onze klanten om een geldig rijbewijs, wat op de eerste dag van de autohuur minstens één (1) jaar in je bezit dient te zijn.

Daarnaast, als je rijbewijs niet in Romeinse letters is geschreven, is er een internationaal rijbewijs nodig ter verificatie. Het internationale rijbewijs dient meegenomen te worden naar de locatie, naast je eigen reguliere rijbewijs.

De minimumleeftijd om een auto te huren bij Enterprise is 18 jaar oud.

Een aantal autoklassen zijn pas te huren vanaf de leeftijd van 25 jaar. We hebben onze boekingstool op zo’n manier ingesteld dat je gewoon de auto’s te zien krijgt die in jouw leeftijdscategorie vallen.