Extra opties

Terwijl je je auto aan het boeken bent zal je ook de informatie terugvinden betreft wat de verzekeringen precies dekken. Tijdens het boekingsproces is het daarnaast ook mogelijk om aanvullende verzekeringen te kiezen.

Enterprise biedt klanten een non-stopservice voor pech en hulp. Deze service wordt verleend door ANWB Pechhulp en kan bereikt worden via het telefoonnummer +31 20 740 0952.

Pechhulp is gratis bij de huurauto inbegrepen in geval van mechanische defecten, maar niet bij pech als gevolg van nalatigheid van de bestuurder of opzettelijk wangedrag.


Om van deze service te kunnen profiteren is het belangrijk om meteen contact op te nemen nadat het incident heeft plaatsgevonden. Als dit niet wordt gedaan, is het niet mogelijk om aanspraak te maken op vergoeding van de kosten. Hou er daarnaast rekening mee dat kosten met betrekking tot defecten die bij de bestuurder liggen, inclusief lege batterijen, verloren sleutels, lege tank of sleutels opgesloten in de auto, niet onder deze verzekering vallen, net als eventuele kosten voor het repareren van het voertuig en reiskosten om het voertuig om te wisselen.

Om extra dekking aan je reservering toe te voegen, raden we aan om het artikel Wat betekent Roadside Assistance PLUS? te bekijken.

Ja, dat kan! Je kan aan de balie bij het ophalen van je huurauto aangeven dat je een extra bestuurder wil toevoegen, het betreffende rijbewijs van je extra bestuurder laten zien en het is geregeld.

Belangrijk om te weten: de extra bestuurder zelf hoeft niet aanwezig te zijn bij het ophalen van je huurauto, maar het is wel nodig om zijn of haar rijbewijs fysiek bij je te hebben (in plaats van bijvoorbeeld een kopie of een foto). Daarnaast dient het rijbewijs geldig te zijn en minimaal één jaar in het bezit van de bestuurder te zijn geweest.

De kosten hiervoor wordt vermeldt tijdens het maken van de reservering.

De CDW (Collision Damage Waiver) basisdekking zit inbegrepen in je reservering bij Enterprise. Deze verzekering beperkt de aansprakelijkheid voor schade aan de auto, met inachtneming van het niet-afkoopbare bedrag (eigen risico). Het niet-afkoopbare bedrag is €900,- voor alle autogroepen. De CDW-basisdekking dekt niet het dak, de banden en voorruit, beschadigde/verloren sleutels of vervuiling van de brandstof. Schade aan de onderkant van de carrosserie en/of het dak als gevolg van botsingen met bruggen, tunnels, overhangende bouwwerken enz. zijn uitgesloten van de schadedekking, tenzij overmacht kan worden aangetoond.

Om het eigen risico te verlagen raden we aan om een kijkje te nemen naar de Super Dekking en de Top Dekking verzekeringsopties.

De Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering is inbegrepen bij je reservering bij Enterprise.

Alle voertuigen in het wagenpark van Enterprise zijn verzekerd tegen lichamelijk letsel en materiële schade die aan een derde partij kunnen worden toegebracht als gevolg van een ongeval met het voertuig. De bedragen voor een dergelijke aansprakelijkheidsdekking zijn op aanvraag verkrijgbaar. Het is met name belangrijk om te voldoen aan de regel met betrekking tot toegestane bestemmingen, zoals uiteengezet in de "Algemene autoverhuurvoorwaarden van Enterprise Rent-A-Car NL" om volledig te kunnen profiteren van de verzekeringsbepalingen.

Ja, dat kan! Tijdens het boeken kan je op de vierde stap van het reserveringsproces extra’s selecteren, waaronder kinderzitjes. Voor de kinderzitjes raden we aan om voor het ophalen contact op te nemen met customercare@enterprise-netherlands.com of +31 20 740 0950 om de juiste maat door te geven.

De kosten hiervoor wordt vermeldt tijdens het maken van de reservering.

Ja, dat kan! Tijdens het boeken zie je alle extra's die van toepassing zijn op de door jou geselecteerde huurauto, waaronder GPS. Is deze optie niet beschikbaar tijdens het maken van jouw reservering, of wil je achteraf de GPS toevoegen aan je reservering, neem dan contact op met +31 20 740 0950 voordat je je auto op komt halen zodat we de beschikbaarheid voor je kunnen nagaan.

De kosten hiervoor wordt vermeldt tijdens het maken van de reservering.

Bescherming bij diefstal zit inbegrepen bij je reservering bij Enterprise. Deze verzekering beperkt de financiële aansprakelijkheid als het voertuig gestolen wordt, met uitzondering van wanneer dit gebeurt door nalatigheid en/of contractbreuk.

Een eigen risico van €900,- is van toepassing op alle autoklassen. Een mogelijke uitzondering is het eigen risico bij zakelijke autohuur.

Banden- en Ruitendekking dekt schade aan de banden en ruiten, zonder eigen risico. Deze verzekering dekt niet de velgen, omdat de velgen worden beschouwd als onderdeel van de carrosserie.

De kosten hiervoor wordt vermeldt tijdens het maken van de reservering.

De Schadeverzekering Top Dekking (Collision Damage Waiver Top Cover) dekt het volledige eigen risico bij schade aan de huurauto, mits deze overeenkomstig de "Algemene Huurvoorwaarden van Enterprise Rent-A-Car NL" wordt gebruikt.

De Schadeverzekering Top Dekking dekt niet de velgen, het kapotgaan/verlies van sleutels of tanken met de verkeerde brandstof. Schade aan de onderkant van de carrosserie en/of het dak als gevolg van botsingen met bruggen, tunnels, overhangende bouwwerken enz. zijn ook uitgesloten van de schadedekking, tenzij overmacht kan worden aangetoond.

De Top Dekking kan ten tijde van de reservering of bij het ophalen worden afgesloten en is niet beschikbaar voor klanten met een zakelijke huurovereenkomst, tenzij anders overeengekomen binnen het zakelijk contract.

De kosten hiervoor wordt vermeldt tijdens het maken van de reservering.

De Schadeverzekering Super Dekking (Collision Damage Waiver Super Cover) verlaagt het eigen risico in geval van schade aan het huurvoertuig tot € 450, - voor alle autogroepen. Houd er rekening mee dat deze verzekering alleen van toepassing is als het voertuig wordt gebruikt in overeenstemming met de "Algemene Autoverhuurvoorwaarden van Enterprise Rent-A-Car NL".

De Schadeverzekering Super Dekking dekt alleen de carrosserie van het voertuig en heeft geen betrekking op dak, banden, velgen en ramen, het kapotgaan/verlies van sleutels of vervuiling van brandstof. Schade aan de carrosserie en/of het dak door botsing met bruggen, tunnels, overhangende structuren enz. is uitgesloten van de schadedekking, tenzij overmacht kan worden aangetoond.

Super Dekking kan ten tijde van de reservering of bij het ophalen worden afgesloten en is niet beschikbaar voor klanten met een zakelijke huurovereenkomst, tenzij anders overeengekomen binnen het zakelijk contract.

De kosten hiervoor wordt vermeldt tijdens het maken van de reservering.

Enterprise biedt de optionele verzekering Roadside Assistance PLUS: een aanvullende dekking voor de voorrijkosten* met betrekking tot pech die door de bestuurder is veroorzaakt, zoals een lekke band, een lege accu, verloren sleutels of sleutels die in het voertuig zijn opgesloten, geen brandstof meer, bijtanken met de verkeerde brandstof of het verwisselen van een band. Om gebruik te maken van deze dekking is het noodzakelijk dat de huurder direct na het incident contact opneemt de 24/7 pechhulp. Als de huurder geen contact opneemt met de service en stappen onderneemt of betalingen maakt zonder voorafgaande toestemming, geldt de dekking van Roadside Assistance PLUS niet.

De kosten hiervoor wordt vermeldt tijdens het maken van de reservering.

Er is een standaard service voor pechhulp inbegrepen bij je huurauto voor de dekking van voorrijkosten in geval van mechanische pech en ongelukken. Om hier meer over te lezen, bekijk Wat wordt gedekt door Roadside Assistance (pechhulp)?

*Exclusief de uiteindelijke kosten voor de reparatie van het voertuig en alle reiskosten voor het omwisselen van het voertuig.

 

Je kan bij Enterprise terecht voor all-season banden. Om deze banden aan te vragen kan je bellen naar +31 20 740 0950 voor het ophalen van je auto, zodat we de beschikbaarheid voor je kunnen nagaan.

Belangrijk om te weten: het is de verantwoordelijkheid van de bestuurder om de verplichtingen na te gaan met betrekking tot het soort banden in de landen die de bestuurder van plan is om te bezoeken. Dit kan verschillen per land en per seizoen.

De kosten hiervoor wordt vermeldt tijdens het maken van de reservering.