Auto Huren in Amsterdam

Auto huren in Amsterdam? Bij Enterprise boek je jouw huurauto makkelijk en snel online. Uit ons wagenpark kies je de autoklasse die je wilt hebben. Je haalt de auto vervolgens op jouw gewenste locatie in Amsterdam op: Amsterdam Centraal Station of Amsterdam Luchthaven Schiphol. Beide locaties zijn goed bereikbaar. Je bepaalt zelf of je de auto weer inlevert bij de ophaallocatie of bij een van onze andere locaties.   

✔ 100% transparantie over kosten & voorwaarden
✔ Mocht er onverhoopt iets gebeuren: 24/7 pechhulp
✔ Optie om te retourneren waar & wanneer je wilt
✔ Huurauto's jonger dan 6 maanden
✔ Géén extra kosten voor jonge bestuurders

Veelgestelde vragen Neem contact op

Auto huren in Amsterdam bij Enterprise Rent-A-Car

Wat heb ik nodig om een auto te huren in Amsterdam?

Onderstaande dien je mee te nemen naar de ophaallocatie bij het ophalen van de huurauto.

  • Een geldig rijbewijs
  • Je identiteitsbewijs (ID of paspoort)
  • Een geldige creditcard (American Express, Mastercard, Diners Club of Visa)

Je dient minstens één jaar in het bezit te zijn van je rijbewijs.

Meer informatie

Minimale leeftijd voor het huren van een auto

Om een auto te huren in Amsterdam moet je bij Enterprise minimaal 18 jaar oud zijn. Ook moet je minstens één jaar in bezit zijn van een geldig rijbewijs. Als jonge bestuurder betaal je bij ons geen extra kosten. Voor sommige autoklassen dien je minimaal 25 jaar te zijn. Onze boekingstool laat alleen auto’s zien die voor jou beschikbaar zijn.  

Welke auto’s kan ik huren bij Enterprise?

Bij Enterprise verhuren we verschillende klassen en typen auto’s. Onze auto’s hebben plek voor maximaal 4 of 5 personen en hebben ruimte voor 2 tot 4 stuks bagage. Bij het maken van een reservering wordt er een voorbeeld van de auto binnen de categorie getoond.

Mini Vehicle Class

Mini Auto Huren bij Enterprise Rent-A-Car

Toyota Yaris of vergelijkbaar

Compact Vehicle Class

Compact Auto Huren bij Enterprise Rent-A-Car

Volvo V40 of vergelijkbaar

Standard Vehicle Class

Standard Auto Huren bij Enterprise Rent-A-Car

Mazda 6 of vergelijkbaar

Fullsize

Fullsize Auto Huren bij Enterprise Rent-A-Car

Audi A4 of vergelijkbaar

Premium

Premium Auto Huren bij Enterprise Rent-A-Car

Mercedes Benz E-klasse of vergelijkbaar

Premium Wagon

Premium Wagon Auto Huren bij Enterprise Rent-A-Car

Volvo V90 STW of vergelijkbaar

Bekijk ons volledige auto aanbod

Een elektrische auto huren in Amsterdam


Rij je liever milieubewust en duurzaam? Dan kun je onze 100% elektrische Volkswagen e-Golf huren. Je hoeft bij oplaadpunten binnen de bebouwde kom niet te betalen. Je krijgt van ons een gratis oplaadkaart mee.

Momenteel zijn onze elektrische auto’s alleen te verkrijgen bij de ophaallocatie Amsterdam Centraal Station.


Elektrische Auto Huren in Amsterdam bij Enterprise Rent-A-Car

Andere typen voertuigen

Naast het huren van auto’s in Amsterdam, is het mogelijk om een busje, SUV of een bestelauto te huren. Ideaal als je met meer dan 5 personen bent of extra veel ruimte nodig hebt voor het vervoeren van veel of grote spullen. In onze busjes is er ruimte voor 9 personen. De SUV’s zijn geschikt voor 7 personen. Deze ‘andere typen voertuigen’ zijn beperkt beschikbaar en worden daarom niet altijd online aangeboden. We raden aan contact op te nemen met je gewenste ophaallocatie in Amsterdam als je een 9-persoonsbusje, bestelauto of SUV wilt huren.

Het huren van een busje

Het huren van een busje

Ga je met een grote groep een dagje weg of op vakantie? Huur dan een busje bij Enterprise.

Bekijk onze busjes

Het huren van een SUV

Het huren van een SUV

Een SUV biedt je extra veel comfort, zitplaatsen en vermogen. Perfect om mee op een stedentrip te gaan!

Bekijk onze SUV’s

Het huren van een bestelauto

Ga je binnenkort verhuizen of wil je veel of grote spullen vervoeren? Dan is het huren van een bestelauto de perfecte oplossing.

Bekijk onze bestelauto’s

Ophaallocaties in Amsterdam

Als je een auto huurt in Amsterdam kun je de auto ophalen op twee verschillende locaties: bij het Centraal Station of op Luchthaven Schiphol. Je kunt de gewenste ophaallocatie invullen tijdens je online boeking. We zorgen ervoor dat je auto klaar staat op de gewenste locatie, dag en tijdstip.


Amsterdam Centraal Station

Vanaf het treinstation ben je binnen enkele minuten lopen zo bij onze ophaallocatie. We stellen samen met jou het huurcontract op en inspecteren de huurauto, die geparkeerd staat in Parking Centrum Oosterdok. Na de inspectie overhandigen we je graag de sleutel en laten we de reis aan jou over. Bij problemen zijn we 24/7 bereikbaar en helpen we je graag.

Openingstijden:

Ma t/m zo: 7.00 uur – 19.00 uur

+31 20 740 0950


Amsterdam Luchthaven Schiphol

Zet je voet aan land na een vlucht? Of ben je in de buurt van Schiphol en heb je een huurauto nodig? Dan haal je de huurauto makkelijk op luchthaven Schiphol op. Bij binnenkomst van de aankomsthal op Schiphol Plaza meld je je bij onze Enterprise balie. Daar stel je samen met onze medewerker het huurcontract op en loop je naar de locatie waar onze auto’s geparkeerd staan. Hier heb je de mogelijkheid om samen met een medewerker de huurauto te inspecteren. Na de inspectie vervolg je je eigen weg met de huurauto.

Openingstijden:

Ma t/m zo: 7.00 uur – 23.00 uur

+31 20 740 0950

Waar kan ik mijn huurauto inleveren?

Is het tijd om je huurauto in te leveren? Dat kan bij elke Enterpriselocatie. Je hoeft dus niet speciaal terug naar de locatie in Amsterdam, waar je ook je huurauto hebt opgehaald. Uiteraard is dit wel mogelijk. Daarnaast kun je de huurauto 24/7 op elk gewenst moment inleveren. Let er wel op dat je het ons laat weten als je de huurauto terugbrengt naar een andere locatie. Dit kun je tijdens de boeking al aangeven door de optie ‘inleveren op een andere locatie’ aan te vinken. Mocht je dit vooraf niet hebben gemeld, breng ons dan zo snel mogelijk op de hoogte door contact op te nemen met je ophaallocatie.

 

Bekijk onze locaties in Nederland

 

Breng je de auto terug naar locatie Amsterdam Centraal Station?

Breng je de auto terug naar je ophaallocatie Amsterdam Centraal Station? Dan kun je de auto op een Enterprise-parkeerplaats parkeren in Parking Centrum Oosterdok Amsterdam en de autosleutels terugbrengen. Als je de auto na sluitingstijd inlevert, dan kun je de sleutel – nadat je de auto op slot hebt gedaan – achterlaten in de daarvoor bestemde dropbox. De dropbox vind je op verdieping -2 in de parkeergarage, in dezelfde ruimte als de liften.

 

Breng je de auto terug naar locatie Amsterdam Luchthaven Schiphol?

Als je de huurauto komt inleveren op locatie Amsterdam Luchthaven Schiphol, dan kun je de auto parkeren in de parkeergarage op de Enterprise-parkeerplekken. Deze parkeergarage vind je door op de snelweg en rondom Schiphol de blauwe CAR RENTAL RETURN borden te volgen. Lever je de auto na sluitingstijd in? Doe de sleutel dan in de daarvoor bestemde dropbox bij de Enterprise-balie op Schiphol Plaza.

 

Lever je de auto in na sluitingstijd?

Parkeer altijd op de Enterprise-parkeerplekken, doe de auto op slot en doe de sleutel in de dropbox op jouw inleverlocatie. Let erop dat de auto pas bij opening van de locatie wordt ingecheckt en gecontroleerd. Zorg er dus voor dat je de auto netjes achterlaat en parkeert in een daarvoor bestemd vak, zodat er niets mee kan gebeuren.

 

Auto huren in het buitenland

Ook als je op vakantie gaat naar het buitenland kun je bij ons terecht. We hebben meer dan 95 locaties wereldwijd. Lees meer over het huren van een auto in het buitenland.  

 

Vragen?

Heb je nog vragen over onze ophaallocaties in Amsterdam of over het huren van een auto? Kijk dan op de veelgestelde vragen pagina, misschien wordt je vraag hier al beantwoord. Is dit niet het geval? Of wil je graag een van onze medewerkers spreken? Neem dan contact op voor autoverhuur binnen Nederland met +31 20 740 0950.