Een auto huren in Amsterdam

Auto huren in Amsterdam: huur makkelijk en snel online een auto bij Enterprise Amsterdam. Uit ons wagenpark kies je de autoklasse waarin jij wilt rijden, je haalt de auto vervolgens op jouw gewenste locatie op:

 

 • Amsterdam Centraal Station
 • Zuidas Financial District
 • XL-locatie Amsterdam City Center
 • Amsterdam Luchthaven Schiphol.

 

Tel. +31 20 740 0950

✔ 100% transparante prijzen

Vul bovenstaand formulier in en je ziet direct onze beschikbare auto’s en de kosten.

✔ All-in auto huren

Heldere voorwaarden, verzekeringen en service.

✔ 24/7 pechhulp

Altijd en overal hulp onderweg.

✔ Overal retourneren

Retourneren waar & wanneer je wilt (in Nederland.)

Wat heb ik nodig om een auto te huren in Amsterdam?

Onderstaande dien je mee te nemen naar de ophaallocatie bij het ophalen van de huurauto.

 

 • Een geldig rijbewijs
 • Je identiteitsbewijs (ID of paspoort)
 • Een geldige creditcard (American Express, Mastercard, Diners Club of Visa)

 

Alle documenten moeten op dezelfde naam staan, dit dient de naam van de hoofdbestuurder te zijn.

 

Meer informatie

 

Betaalmethode

Maak alleen een boeking als je beschikt over een officiële creditcard. Officiële creditcards zijn:

 • American Express Creditcards
 • Mastercard Creditcards
 • Diner Club Creditcards
 • Visa Creditcards (let op! Niet alle VISA cards betreffen creditcards)

Zonder creditcard is het op dit moment niet mogelijk om een auto te huren in Nederland. De borg is de reden dat een creditcard nodig is. Wij blokkeren de borg op je kaart, zodat het bedrag ook direct weer vrijgegeven kan worden bij het terugbrengen van de huurauto in goede staat. Deze procedure is niet mogelijk bij een debitcard.

 

Betaal niet met een debitcard

Een van de voorwaarden voor autohuur is dat je moet beschikken over een creditcard. Bij foutieve betalingen met debitcard krijg je geen refund van het aanbetaalde bedrag. Deze betaalmethoden accepteren we niet: Visa Debit, Debit Mastercard, Bunq Creditcard en alle andere debitcards.

 

Minimale leeftijd voor het huren van een auto

Om een auto te huren in Amsterdam moet je bij Enterprise minimaal 18 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een geldig rijbewijs. Als jonge bestuurder betaal je bij ons geen extra kosten. Voor sommige autoklassen dien je minimaal 25 jaar te zijn. Onze boekingstool laat alleen auto’s zien die voor jou beschikbaar zijn.

Welke auto’s kan ik huren bij Enterprise in Amsterdam?

Bij Enterprise verhuren we verschillende klassen en typen auto’s. Onze auto’s hebben plek voor maximaal 4 of 5 personen en hebben ruimte voor 2 tot 4 stuks bagage. Bij het maken van een reservering wordt er een voorbeeld van de auto binnen de categorie getoond.

Mini Vehicle Class

Mini Auto Huren bij Enterprise Rent-A-Car

Compact Vehicle Class

Compact Auto Huren bij Enterprise Rent-A-Car

Standard Vehicle Class

Standard Auto Huren bij Enterprise Rent-A-Car
 • Oprichter Jack Taylor
 • Weg met auto's
 • Enterprise-locatie
 • Brandstofonderzoek
 • CarShare
 • Auto op de snelweg
 • USS Enterprise

Waar kan ik mijn huurauto inleveren?

Is het tijd om je huurauto in te leveren? Dat kan bij elke Enterprise locatie. Je hoeft dus niet speciaal terug naar de locatie in Amsterdam, waar je ook je huurauto hebt opgehaald. Uiteraard is dit wel mogelijk. Daarnaast kun je de huurauto 24/7 op elk gewenst moment inleveren. Let er wel op dat je het ons laat weten als je de huurauto terugbrengt naar een andere locatie. Dit kun je tijdens de boeking al aangeven door de optie ‘inleveren op een andere locatie’ aan te vinken. Mocht je dit vooraf niet hebben gemeld, breng ons dan zo snel mogelijk op de hoogte door contact op te nemen met je ophaallocatie. 

 

Breng je de auto terug naar locatie Amsterdam Centraal Station?

Breng je de auto terug naar je ophaallocatie Amsterdam Centraal Station? Dan kun je de auto op een Enterprise-parkeerplaats parkeren in Parking Centrum Oosterdok Amsterdam en de autosleutels terugbrengen. Als je de auto na sluitingstijd inlevert, dan moet je de parkeerticket achterlaten op het dashboard van de auto. Daarna laat je de sleutel – nadat je de auto op slot hebt gedaan – achter in de daarvoor bestemde dropbox. De dropbox vind je op verdieping -2 in de parkeergarage, in dezelfde ruimte als de liften.

 

Breng je de auto terug naar locatie Amsterdam Luchthaven Schiphol?

Als je de huurauto komt inleveren op locatie Amsterdam Luchthaven Schiphol, dan kun je de auto parkeren in de parkeergarage op de Enterprise-parkeerplekken. Deze parkeergarage vind je door op de snelweg en rondom Schiphol de blauwe CAR RENTAL RETURN borden te volgen. Lever je de auto na sluitingstijd in? Doe de sleutel dan in de daarvoor bestemde dropbox, deze sleutel drop off box vind je boven bij de Enterprise balie op Schiphol Plaza.

 

Auto huren Amsterdam: lever je de auto in na sluitingstijd?

Parkeer altijd op de Enterprise-parkeerplekken, doe de auto op slot en doe de sleutel in de dropbox op jouw inleverlocatie. Let erop dat de auto pas bij opening van de locatie wordt ingecheckt en gecontroleerd. Zorg er dus voor dat je de auto netjes achterlaat en parkeert in een daarvoor bestemd vak, zodat er niets mee kan gebeuren.

 

Ophaallocaties in Amsterdam

Jij wilt een auto huren in Amsterdam. Als je een auto huurt in Amsterdam kun je de auto ophalen op vier verschillende locaties: bij het Centraal Station, bij locatie Amsterdam City Center, Amsterdam Zuidas of op Luchthaven Schiphol. Je kunt de gewenste ophaallocatie invullen tijdens je online boeking. We zorgen ervoor dat je auto klaar staat op de gewenste locatie, dag en tijdstip.

Amsterdam Centraal Station

Vanaf het treinstation ben je binnen enkele minuten lopen zo bij onze ophaallocatie. We stellen samen met jou het huurcontract op en inspecteren de huurauto, die geparkeerd staat in Parking Centrum Oosterdok. Na de inspectie overhandigen we je graag de sleutel en laten we de reis aan jou over. Bij problemen zijn we 24/7 bereikbaar en helpen we je graag.

Je kunt de huurauto 24/7 inleveren.

Openingstijden:

Ma t/m zo: 8.00 uur – 18.00 uur

Tel. +31 20 740 0950

Amsterdam Luchthaven Schiphol

Bij binnenkomst van de aankomsthal op Schiphol Plaza meld je je bij onze Enterprise balie. Na het opstellen van het huurcontract haal je de auto op in de parkeergarage. Volg vanaf de balie de borden Car Rental Pick Up. Je loopt naar het einde van de gang, voorbij het Sheraton Hotel, hier ga je met de laatste lift naar verdieping -2. Je hebt de mogelijkheid om samen met een medewerker de huurauto te inspecteren. Na de inspectie vervolg je je eigen weg met de huurauto.

Je kunt de huurauto 24/7 inleveren.

Openingstijden:

Ma t/m zo: 7.00 uur – 23.00 uur

Tel. +31 20 740 0950

Amsterdam Zuidas

Huur een auto op onze handige locatie op de Amsterdamse Zuidas. Je vindt ons op de Aaron Coplandstraat 6. Vanaf het metro- en treinstation Amsterdam Zuid loop je in een paar minuten naar onze verhuurlocatie. Loop richting het Gustav Mahlerplein, sla vervolgens rechtsaf naar de Claude Debussylaan waar wij links in de zijstraat zitten.

Openingstijden:

Ma t/m za: 8.00 uur – 17.00 uur

Zondag gesloten

Tel. +31 20 740 1950

Amsterdam City Center

Je vindt onze XL-locatie in het stadscentrum aan de Nassaukade 380. Vanaf het Leidseplein wandel je zo naar de verhuurlocatie. Aan de balie stellen we samen met jou het huurcontract op en inspecteren de huurauto. Onze auto’s staan klaar voor verhuur in onze eigen parkeergarage, direct achter de verhuurlocatie.

Openingstijden:

Ma t/m zo: 8.00 uur – 18.00 uur

Tel. +31 20 740 1950

Een auto huren voor een uur, een dag of een weekend

Je kunt al een auto huren in Amsterdam vanaf één uur. Even naar het tuincentrum, een dagje naar het strand of een weekendje weg met vrienden. Het kan allemaal met de huurauto’s van Enterprise.

 

Autohuur Amsterdam voor 1 uur

Een eigen auto? Dat is niet meer nodig. Car sharing is een ideaal concept waarbij je flexibel en voordelig een auto huurt. Bij Enterprise huur je jouw auto al vanaf één uur. Daardoor is het kopen van een auto niet meer nodig. Daarbij heb je geen gedoe met verzekeringen, onderhoud en een parkeervergunning.

 

Auto huren in Amsterdam voor een dag

Een dagje naar familie? Een auto huren in Amsterdam per dag kan ook bij Enterprise. Reserveer jouw huurauto voor een dag of kom langs voor flexibele autohuur bij een van onze autoverhuur locaties in Amsterdam.

 

Huurauto Amsterdam voor een weekend (of langer)

Als je een weekendje of een midweek de stad wil ontvluchten, dan zit je goed bij Enterprise. Je kunt bij ons terecht op vier verschillende locaties voor voordelige autohuur in Amsterdam. Plan jouw trip vanuit Amsterdam en bezoek Zeeland met de huurauto of ga naar het Zwarte Woud voor een week.

 

Elektrische autoverhuur Amsterdam

Met een elektrische huurauto van Enterprise geniet je van zorgeloos rijden door Amsterdam, Nederland of zelf Europa. Een deel van ons wagenpark voor autoverhuur Amsterdam bestaat uit een comfortabele, innovatieve auto’s die geheel of grotendeels op elektriciteit rijden. Naast de volledig elektrische varianten kun je bij Enterprise namelijk ook een hybride auto huren Amsterdam. De stille huurauto’s glijden haast geruisloos over het wegdek. Amsterdam is het walhalla van de laadpalen, dus over het laden met deze huurauto’s hoef je je geen zorgen te maken. Ook in de rest van Nederland vind je overal laadpunten. En zelfs binnen Europa zijn er ruim voldoende plaatsen om te laden zodat je met de elektrische huurauto op vakantie kunt. Autoverhuur Amsterdam was nog nooit zo milieuvriendelijk. Bekijk onze elektrische huurauto’s in Amsterdam.

 

Autorijden in en om Amsterdam

Het verkeer in Amsterdam

Kies je voor auto huur Amsterdam en ben je niet bekend met de verkeersituaties in de stad? Wij geven je tips. Het centrum van Amsterdam heeft geen brede straten, sterker nog vele straten zijn heel smal. Veel Amsterdammers maken daarom gebruik van het openbaar vervoer of de fiets. Wil je toch met de auto op pad? Houdt dan rekening met wat extra reistijd om de stad uit of door te komen. Door de nauwe straten en over smalle grachten navigeren kan een uitdaging zijn, bovendien staat het verkeer regelmatig vast.

 

Ook een parkeerplaats op straat vinden in het centrum van Amsterdam is een flinke uitdaging. Parkeren is bovendien niet goedkoop. Daarom kun je met je huurauto beter in een van de garages in en om het centrum parkeren en met de tram of te voet verder te reizen. Op de P-borden in de stad staat welke parkeergarages vol zijn en waar nog ruimte is om te parkeren met je huurauto.

 

De Park & Ride (P+R) parkeerterreinen aan de rand van de stad kunnen een aantrekkelijke optie zijn als je goedkoop wil parkeren. Daar kun je voor € 1,- parkeren als je vervolgens met het OV de stad in reist. Bekijk vooraf de voorwaarden.

 

Parkeren In Amsterdam met een huurauto

 • Q-Park Amsterdam Centraal (1012 TL) is 24/7 toegankelijk. Deze parkeergarage ligt dichtbij de Dam en de Kalverstraat.
 • Q-Park Museumplein (1071 AP) is eveneens 24/7 geopend en ligt om de hoek van het Concertgebouw en relatief dichtbij de gezellige wijk de Pijp.

 

Belangrijke Wegen In Amsterdam

 • De A10 is de buitenste ringweg van Amsterdam. Dit wordt ook wel de Ring Amsterdam genoemd en vormt een lus van ruim 32 kilometer om de stad.
 • Het Damrak verbindt de Dam met het Centraal Station van Amsterdam. Dit is een van de hoofdstraten van Amsterdam.
 • De S100 is de binnenring van Amsterdam. Deze stadsroute van 12 km loopt via de Nassaukade naar de Piet Heinkade naar de Houtmankade.

 

Vragen?

Heb je nog vragen over onze ophaallocaties in Amsterdam of over het huren van een auto? Kijk dan op de veelgestelde vragen pagina, misschien wordt je vraag hier al beantwoord. Is dit niet het geval? Of wil je graag een van onze medewerkers spreken? Neem dan contact op voor autoverhuur binnen Nederland met +31 20 740 0950.