4 redenen om op roadtrip te gaan

Hoewel de zomer net voorbij is ben jij misschien alweer je vakantie voor volgend jaar aan het plannen. Wil je tijdens je vakantie veel zien, vrijheid hebben en zelf bepalen waar je naar toe gaat en hoe lang je daar blijft? Overweeg dan eens om een roadtrip te maken. Of je nou met vrienden, je partner of familie gaat: een roadtrip is ontzettend leuk! Wij geven je in ieder geval alvast 4 redenen waarom je een keer een roadtrip zou moeten maken.

1. Bepaal je eigen tijd

Als je met het vliegtuig of met de trein op vakantie gaat ben je afhankelijk van bepaalde vertrektijden. Uren op het vliegveld wachten op je vertraagde vlucht of net je trein missen omdat de bus niet op tijd was: tijdens een roadtrip gaat jou dat niet gebeuren. Je bepaalt namelijk helemaal zelf hoe laat je vertrekt en wanneer het tijd is voor een pauze.

2. Picture time, zo lang en vaak als je zelf wilt

Je kent vast het gevoel dat je vliegtuig net boven een prachtig gebied vliegt of dat je met de bus langs een geweldig uitzichtpunt rijdt. Je zoekt snel je telefoon om een foto te maken en als je hem eindelijk hebt gevonden, is het prachtige plaatje alweer verdwenen. Dit gaat jou niet gebeuren als je op roadtrip bent. Zie jij een mooie waterval, een kudde koeien of een diep ravijn waarbij je écht even over rand moet kijken? Dan zet je gewoon de auto langs de weg en rijd je pas weer verder als je klaar bent met kijken, selfies maken en koeien aaien.

3. Keihard meeblèren met je favoriete muziek

Een roadtrip is hét moment waarop je vals mee kunt zingen met de nieuwste hits of op helemaal los kunt gaan op jouw guilty pleasures. Dus draai die jaren 90-playlist maar grijs of zing zo hard als je wilt mee met Hollandse hits. Daarnaast is het natuurlijk heel leuk om naar de lokale radio zender te luisteren, om nog een beetje meer kennis te maken met de cultuur.

4.Eindelijk tijd voor elkaar

Tijd voor elkaar vinden wordt steeds moeilijker naarmate je ouder wordt, gaat werken en aan allerlei verplichtingen moet voldoen. Momenten voor een goed gesprek of gewoon gezellig kletsen worden steeds schaarser. Of je nu met je partner, familie of vrienden op roadtrip gaat: uren naast elkaar in de auto zitten is hét moment voor wat welverdiende quality time.

Auto huren bij Enterpise

Zie jij een roadtrip helemaal zitten? Enterprise verhuurt auto’s op verschillende plekken in de wereld, zoals in Noord-Amerika, Europa, Australië en Canada. Huur een auto bij Enterprise en ga het avontuur aan.