5 Tips voor Auto Huren in Nederland

Tijdens de vakantieperiode genieten veel gezinnen, stellen en vriendengroepen van een welverdiende vakantie. Wil jij méér dan alleen op het strand of langs het zwembad liggen? Huur dan een auto om naar de vakantiebestemming te rijden en rond te toeren. Bij Enterprise verhuren we auto’s op 4 locaties in Nederland; grote kans dat er een verhuurkantoor vlakbij jouw woonplaats zit. Omdat het huren van een auto voor velen geen dagelijkse kost is, geven wij een vijftal tips die handig zijn als je van plan bent een auto te huren in Nederland.

1.    Boek op tijd

Een goede voorbereiding is het halve werk! Boek daarom je autohuur ruim van tevoren, zodat je zeker weet dat de auto van jouw keuze beschikbaar is. Huur je op het laatste moment een auto, dan is het mogelijk dat de auto die jij wilt huren niet meer beschikbaar is en moet je het met een ander formaat of ander model doen.

2.    Koop je eigen risico af

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je stress ervaart doordat je bijvoorbeeld een paaltje hebt geraakt met de huurauto. Koop daarom voor een relatief laag bedrag je eigen risico af, waardoor je geen problemen krijgt wanneer je per ongeluk schade rijdt. Er zijn een aantal schadegevallen uitgezonderd van deze verzekering: raadpleeg daarom altijd de voorwaarden bij het boeken zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

3.    Kies voor een auto met genoeg ruimte

Ga je met de auto rondreizen en doe je steeds na een paar dagen een andere plek aan? Zorg er dan voor dat je genoeg laadruimte hebt. Je kunt je spullen dan zorgeloos in de kofferbak vervoeren en de achterbank gebruiken waar die voor bedoeld is. Kies in dit geval niet voor de meest budget vriendelijke auto, maar voor een maatje groter.

4.    Zorg voor een credit card

Veel autohuurbedrijven, waaronder Enterprise, vragen om een credit card als borg: óók als je je eigen risico al hebt afgekocht. Zorg er dus voor dat je in het bezit bent van een geldige credit card die op jouw naam staat, met genoeg budget. Enterprise accepteert credit cards van alle grote aanbieders.

5.    Controleer schade voordat je wegrijdt

Als je geen aanvullende verzekering afgesloten hebt, geldt er een eigen risico indien je schade rijdt. Je zit er natuurlijk niet op te wachten om te betalen voor schade die de vorige bestuurder heeft veroorzaakt. Vraag daarom altijd aan een van onze collega’s om samen een rondje om de auto te lopen en eventuele schade te noteren. Het is daarnaast ook geen enkel probleem om foto’s te maken van eventuele schade.

Een auto huren bij Enterprise Rent-A-Car

Ben je van plan een auto te huren bij Enterprise Rent-A-Car? Enterprise heeft 4 locaties in Nederland: in Amsterdam, Eindhoven en Maastricht. Met wereldwijd ruim 1,7 miljoen auto’s zit jouw ideale huurauto er gegarandeerd bij. Wil jij meer weten over autohuur of heb je vragen na het lezen van dit blog? Neem dan direct contact met ons op.