7 redenen om deze zomer in een cabrio te rijden

Het is zomer, de zon laat zich weer zien en de natuur is in volle bloei. Wat zou het zonde zijn om hier niet volop van te genieten. Zelfs onderweg hoef je de buitenwereld niet te missen. Thank god for cabrio’s!

#1 Met Nederlandse temperaturen is het prima rijden

Hoewel we vaak vinden dat we in een koud kikkerland wonen, heeft Nederland juist het perfecte klimaat om in een cabrio te rijden. Waar het in landen als Spanje en Italië soms te warm kan worden om plezierig cabrio te rijden, is de temperatuur bij ons vaak aangenaam. Zodra het droog is en het kwik boven de 12 graden uitkomt kan het dak eraf. Vind je het toch een beetje fris? Een sjaal om de nek en de verwarming op de voeten gericht doet wonderen.

#2 Vrijheid!

Het gevoel van rijden zonder dak is het beste onder woorden te brengen als complete vrijheid. De wind door je haren, de zon op je gezicht; een cabrio geeft een extra dimensie aan de rijervaring. En denk eens aan de heerlijke geuren uit de natuur en het geluid van de vogels: wanneer je in een cabrio rijdt, neem je dit allemaal veel intenser waar dan wanneer je alleen je autoraampje open zou draaien.

#3 Een mooie rit door eigen land

We willen het nog wel eens vergeten, maar Nederland is een prachtig land. Een cabrio is dé perfecte auto om eens een mooie rit te maken langs een van de uitgestrekte akkervelden of wateren die ons land rijk is. Bezoek eens een andere provincie en geniet van het moois dat Nederland ons te bieden heeft.

#4 Even uitwaaien

Heb je een drukke dag achter de rug? Achter het stuur van een cabrio kan je letterlijk even lekker uitwaaien. Met het dak omlaag en de frisse lucht in je neus is het eenvoudig ontspannen. Het zal niet lang duren voordat je hoofd leeg is en je zorgen zijn verdwenen.

#5 Indrukwekkend

Laten we eerlijk zijn: een cabrio rijd je niet alleen voor het gelukzalige gevoel dat je ervan krijgt - indruk maken op passerend publiek is minstens zo belangrijk. Vooral de Mazda MX-5 is een echte showstopper: reken maar dat je daar heel wat goedkeurende blikken mee oproept.

#6 Het dak kan ook dicht

Vind je het toch wel erg fris, of gaat het onverwacht regenen? Binnen een aantal seconden is het dak van de cabrio gesloten, en rij je beschut weer verder.

#7 Huren is ook een optie

Helemaal enthousiast geworden over rijden in de open lucht? Je hoeft nu niet direct naar de dealer te rennen, want ook huren is een perfecte optie. Plan een weekend naar de kust of ga er spontaan op uit. Hoe je het ook doet: doe het in onze Fiat 500C of Mazda MX-5. Rijplezier gegarandeerd!