Road Trip Europa

De (na)zomer is de ideale periode voor jouw road trip Europa! Road trips zijn de perfecte reis voor iedereen die van een actieve vakantie houdt, veel wil zien en ook nog eens graag in de auto toert. Welke steden en gebieden mogen absoluut niet ontbreken aan jouw auto trip door Europa? En welke essentiële dingen mag je niet vergeten tijdens jouw road trip? Vooral een comfortabele en betrouwbare auto is een echte must en daar kunnen wij je bij helpen, want die auto huur je voordelig bij Enterprise. Bovendien is een goede voorbereiding van je road trip het halve werk en helpen wij je graag op weg!

 

Road trip Europa: wat neem je mee?

Heb je al bedacht waar jullie gaan slapen tijdens de road trip? We doelen hier niet op de steden, maar op het type accommodatie. Wordt het last-minute hostels boeken langs de route of neem je een tent mee om te gaan kamperen? Kamperen heeft als voordeel dat je bijna overal kunt slapen, maar dan moet je ook veel spullen meeslepen. Check ook even waar je mag wildkamperen. Ga je voor herbergen en hostels dan kun je een hoop spullen thuislaten. Een EHBO-kit is in ieder geval geen overbodig luxe, want ook tijdens een road trip kun je ziek worden of een wondje moeten verbinden. De meeste kleine kwalen los je snel op met een simpele eerste hulp set.

Wat ook niet mag ontbreken is een betrouwbare auto. In principe zou iedere auto mee kunnen op road trip, maar dat betekent niet dat het een goed idee is. Je wilt een betrouwbare auto mee, zodat je niet op dag één al stil staat lang de weg. Beschik je zelf niet over een degelijke road trip auto, dan kun je deze auto huren bij Enterprise. Pechhulp is inbegrepen bij de huurprijs en 24/7 bereikbaar.

Daarnaast zijn praktische dingen om mee te nemen op je road trip de lader voor je telefoon, een reisstekker, een telefoonhouder voor navigatie, toiletspullen (wel zo fijn voor je medereizigers), comfy kussens en natuurlijk een zelf samengestelde afspeellijst met road trip meezingers.

 

Welke steden mogen niet missen in jouw road trip Europa?

Natuurlijk kun je een Europese road trip samenstellen die vooral uit natuur bestaat. Of met je auto op een stedentrip gaan langs Europa’s kosmopolitische steden. Wil je een beetje van alles meepakken dan raden we de B-reis aan. Je reist dan via Berlijn – Bled (meer) – Bologna – Barcelona – Biarritz. Voor een voelbaar verleden kun je terecht in de alternatieve cultuurstad Berlijn. Daarna vervolg je de road trip naar het Meer van Bled voor het actieve deel (zwemmen, wandelen, rodelen, kayakken) in deze prachtige groene omgeving in het noorden van Slovenië. Next stop: de Italiaanse studentenstad Bologna voor heerlijk eten, gezellige cafés en een rijke cultuurhistorie. Vervolgens rijd je door naar Barcelona, de stad die alles heeft van gave nachtclubs tot de meesterwerken van Gaudí en het strand van Barceloneta. De vijfde en laatste B van de road trip is Biarritz. Watersporters (lees surfers) kunnen hun geluk hier niet op en die heerlijke surf vibe vind je in de hele stad.

 

Auto huren voor jouw road trip

Geen eigen auto, maar wil je wel gaan road trippen door Europa? Dan is een huurauto de ideale oplossing voor jouw reis. Bij Enterprise vind je de nieuwste modellen huurauto’s in verschillende categorieën en formaten. Huur een road trip auto onder overzichtelijke voorwaarden inclusief verzekeringen en pech service voor onderweg. Bekijk alle opties uit het wagenpark van Enterprise rent-a-car en vind de perfecte auto voor jouw road trip.