(Bijna) gratis parkeren in Amsterdam

Wanneer je een auto hebt gehuurd in de randstad mag een bezoekje aan onze hoofdstad niet ontbreken. Eén nadeel: het parkeren in Amsterdam Centrum is een dure grap. Zo betaal je al snel € 4,- voor een uurtje parkeren. Om ervoor te zorgen dat jij (bijna) gratis de auto kwijt kunt, hebben wij een aantal tips om voordelig te parkeren in Amsterdam Centrum.

IJhallen Amsterdam

Gratis parkeren kan dichtbij de Amsterdamse IJhallen (Papaverweg 50). Vanaf daar loop je in tien minuten naar de pont die je gratis naar Amsterdam Centraal brengt. Op deze manier parkeer je gratis én geniet je ook nog eens van een leuk boottochtje.

P&R terreinen

In Amsterdam zijn er een groot aantal park & rides waar je voor € 1,- 24 uur lang kunt parkeren. Er zitten echter twee voorwaarden aan deze terreinen: je moet met het openbaar vervoer het centrum bezoeken en na 10 uur inrijden. Wij lichten twee P&R’s die dichtbij het centrum liggen voor je uit.

P&R RAI

Deze park & ride is gelegen bij congrescentrum RAI. Dé perfecte uitvalsbasis als je Amsterdam Zuid en omgeving wilt verkennen. Hierbij kun je denken aan de chique P.C. Hooftstraat, de populaire musea op het Museumplein of de gezellige Albert Cuijpmarkt. Let op: bij grote evenementen is deze P&R gesloten.

P&R Zeeburg I en II

Vanaf park & ride Zeeburg reis je in zeven minuten met de tram of bus naar Amsterdam Centraal. Eenmaal op het station aangekomen ben je op steenworp afstand van bekende trekpleisters zoals De Dam, de Kalverstraat, de Negen Straatjes en de Bloemenmarkt. Ook kun je vanaf het Centraal Station diverse rondvaarten maken: onmisbaar tijdens een bezoek aan de hoofdstad.

Parkeren ’s avonds of ‘s nachts

Ga je gezellig een hapje eten in het centrum? In de wijk Zeeburg, aan de rand van de stad, hoef je na 19.00 uur niet meer te betalen om te parkeren. Vanaf hier ben je binnen vijf minuten met de tram op Amsterdam Centraal waar je alle kanten op kunt. Vanaf 00.00 uur kun je in heel Amsterdam gratis parkeren op straat. Ideaal als je een avondje stappen hebt gepland op het Leidseplein of Rembrandtplein. In de weekenden kan het echter moeilijk zijn om na middernacht een goede parkeerplek te vinden: zorg er dus voor dat je op tijd in de stad bent.

Bezoek Amsterdam op zondag

Op zondag zijn alle winkels en bezienswaardigheden in Amsterdam gewoon geopend. In veel wijken aan de rand van de stad kun je op zondag gratis parkeren. Vanaf hier kun je het openbaar vervoer pakken naar het centrum. Gratis parkeren kan in de volgende wijken/stadsdelen:

  • Zeeburg
  • De Pijp
  • Rivierenbuurt
  • Oostelijke eilanden
  • Oud Zuid
  • Oud West
  • Westerpark

Heb je geen auto ter beschikking, maar wil je wel een dagje naar Amsterdam met de auto? Bij Enterprise kun je goedkoop een auto huren waarmee je eenvoudig naar- en in Amsterdam kunt touren.