(Bijna) gratis parkeren in Amsterdam

Als je een auto hebt gehuurd in de Randstad, is een bezoek aan Amsterdam zeker aan te raden. Er is echter één nadeel: parkeren in het centrum van Amsterdam is kostbaar. Je betaalt al snel €5,- per uur. Gelukkig hebben wij enkele tips voor je om (bijna) gratis te parkeren in het centrum van Amsterdam.

 

P&R-terreinen Amsterdam

biedt verschillende park & ride-locaties waar je voor slechts €1,- tot 24 uur kunt parkeren. Er zijn wel voorwaarden: je dient het centrum met het openbaar vervoer te bezoeken en na 10:00 uur te arriveren. We benoemen twee P&R's dicht bij het centrum.

 

P&R RAI

Deze park & ride vind je bij het congrescentrum RAI, ideaal als startpunt om Amsterdam Zuid en omstreken te verkennen. Denk aan de chique P.C. Hooftstraat, de populaire musea op het Museumplein of de gezellige Albert Cuypmarkt. Let op: tijdens grote evenementen is deze P&R gesloten.

 

P&R Zeeburg I en II

Vanaf de park & ride Zeeburg ben je binnen zeven minuten met de tram of bus op Amsterdam Centraal. Hier ben je vlak bij topattracties zoals De Dam, de Kalverstraat, de Negen Straatjes en de Bloemenmarkt. Ook kun je hier diverse rondvaarten starten, een must tijdens je bezoek aan de hoofdstad.

 

Parkeren in de avond of nacht

Ga je dineren in het centrum? In de wijk Zeeburg, aan de rand van de stad, is parkeren na 19.00 uur gratis. Binnen vijf minuten brengt de tram je naar Amsterdam Centraal. Vanaf middernacht parkeer je gratis op straat in heel Amsterdam, ideaal voor een avond uit op het Leidseplein of Rembrandtplein. Zorg op weekendavonden dat je tijdig een plek vindt, want het kan druk zijn.

 

Bezoek Amsterdam op zondag

Op zondag zijn alle winkels en bezienswaardigheden gewoon open. In veel wijken aan de rand van de stad kun je dan gratis parkeren, van daaruit is het centrum goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Let op, er zijn – met name in het centrum – veel plekken waar alsnog betaald moet worden. Bekijk hier of gratis parkeren in Amsterdam op zondag voor jouw parkeerbuurt geldt.

 

Heb je geen auto beschikbaar, maar wil je toch met de auto naar Amsterdam? Bij Enterprise kun je voordelig een auto huren om Amsterdam en omgeving te verkennen.