De 5 voordelen van een auto tijdens de winter

De winter is hier en dit is al goed merkbaar. De winterbanden, ijskrabbers en de-icing sprays zijn niet aan te slepen. Daarnaast hebben de eerste glijpartijen alweer plaatsgevonden en hebben de treinen steeds vaker vetraging. Het is daarom extra fijn om tijdens de wintermaanden een auto ter beschikking te hebben. Wij delen de 5 voordelen het hebben van een auto in de winter.

1. Je zit lekker warm

Het begint al als je wakker wordt: het huis is koud, waardoor opstaan extra moeilijk is. Vervolgens moet je, in de kou, de deur uit en vanaf hier de fiets of het openbaar vervoer pakken naar het werk of je studie. Als je een auto hebt is dit verleden tijd: je stapt in de auto, zet de verwarming op standje maximaal en warmt heerlijk op. Sommige auto’s hebben stoelverwarming: dit is nóg comfortabeler.

2. Geen last van openbaar vervoer vertragingen

De vervelendste verrassing als je bij de bus/tramhalte of op het station aankomt is toch wel vertraging. Je komt niet alleen te laat op je afspraak of op je werk, maar je moet ook nog eens in de kou wachten. Ook met een auto kun je natuurlijk last hebben van files, maar hier kun je van te voren rekening mee houden. Daarnaast zit je lekker warm met je favoriete muziek op de achtergrond.

3. Shoppen zonder zorgen

De winter is ons favoriete seizoen om te winkelen. Denk aan Christmas shopping in de vaak fraai versierde steden. Na de kerst is er winteruitverkoop, waar je de mooiste items voor een gereduceerde prijs op de kop kunt tikken. Als je met de auto bent hoef je niet na te denken over de hoeveelheid spullen die je koopt. Je kunt je geshopte items na én tijdens het shoppen in de kofferbak leggen. Ook hoef je niet met al je tassen het openbaar vervoer in.

4. Ongegeneerd meezingen

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat muziek luisteren de meest favoriete bezigheid in de auto is. Wij zijn het hier niet helemaal mee eens: wij vinden hard meezingen in de auto nog nét iets leuker! Zing mee met de golden oldies, kerstklassiekers of de hits van nu. Je kunt in de auto uit volle borst meezingen, zonder dat iemand (op je bijrijder en passagiers na) hier last van heeft.

5. Een winterse trip maken

Op vakantie of een paar dagen weg is in elk seizoen een heerlijk relaxmomentje. Als je met het openbaar vervoer gaat, moet je met je koffers sjouwen en kun je daarom niet te veel meenemen. Met de auto is het mogelijk je (veel te) zware koffers in de kofferbak leggen en heb je er verder geen omkijken meer naar. Ook het meenemen van een aantal extra’s behoort tot de mogelijkheden. Denk aan glühwein of blokken hout voor een haardvuur indien er een openhaard aanwezig is.

Auto huren bij Enterprise

Heb je zelf geen auto tot je beschikking? Bij Enterprise verhuren wij fijne auto’s in Amsterdam, Eindhoven en Maastricht. Vraag van te voren naar winterbanden, zodat je veilig de weg op gaat.