De handigste apps voor in de auto

We leven in een digitale wereld, maar in de auto zijn we liever even offline. Of toch niet? Allerlei apps maken het dagelijkse leven net iets makkelijker of aangenamer. Dit geldt ook voor tijdens het autorijden. Er zijn talloze apps die jouw reis comfortabeler, veiliger en zelfs goedkoper kunnen maken. Hieronder hebben we een selectie gemaakt van de meest handige apps voor in de auto.

 

Check deze apps of stel ze in voordat je gaat rijden of vraag je bijrijder om assistentie tijdens de rit.

 

Verkeersinformatie en snelheidscontroles

Niemand zit te wachten op lange files of onverwachte boetes door flitspalen. Voor een zorgeloze rit is het handig om op de hoogte te zijn van de actuele verkeersinformatie en locaties van snelheidscontroles. De app Flitsmeister geeft real-time informatie over files, flitsers en andere verkeersinformatie in Nederland. Door de app aan te laten tijdens het rijden, word je automatisch gewaarschuwd voor veranderingen op de weg en nieuw geplaatste snelheidscontroles.

 

Navigeren zonder internet

Het vinden van de juiste weg in onbekende gebieden kan een uitdaging zijn, vooral zonder een ingebouwd navigatiesysteem. Wanneer je geen toegang hebt tot het internet of je databundel bijna op is, komt een offline navigatie-app goed van pas. Here WeGo is een uitstekende optie voor offline navigatie, waarmee je gemakkelijk van punt A naar B kunt reizen zonder dat je een internetverbinding nodig hebt.

 

Voordelig tanken

De prijzen bij tankstations variëren aanzienlijk, en tanken langs de snelweg is vaak duurder dan elders. Met de ANWB Onderweg-app kun je eenvoudig de actuele brandstofprijzen van verschillende tankstations inzien en zo bepalen waar je het goedkoopst kunt tanken. Je kunt vooraf aangeven welke brandstof je gebruikt, zodat je altijd de meest relevante informatie tot je beschikking hebt. Voor elektrische rijders toont de app ook de locaties van laadpalen.

 

Dashboardwaarschuwingen begrijpen

Een waarschuwingslampje op je dashboard kan voor onzekerheid zorgen, zeker als je niet meer weet wat het betekent. Hoewel je ooit de betekenis van deze symbolen hebt geleerd, is het lastig om ze allemaal te onthouden. De app Vehicle Dashboard Indicators biedt uitkomst door je precies te vertellen wat elk lampje betekent en of het noodzakelijk is om direct actie te ondernemen of dat je nog even door kunt rijden.

 

Met deze apps ben je goed voorbereid op de weg en kun je genieten van een soepelere en veiligere rijervaring!