De handigste apps voor in de auto

Tegenwoordig bestaan er ontzettend veel apps die de alledaagse dingen in het leven iets eenvoudiger of leuker maken. Zo zijn er alleen al tientallen apps die je autoritjes wat meer kleur geven. Wij hebben de handigste en leukste apps voor in de auto voor je verzameld. Uiteraard gebruik je deze niet terwijl je achter het stuur zit, maar kijk je voordat je vertrekt of schakel je de hulp in van je medepassagiers.

Flitsers en files
Als je de weg opgaat heb je natuurlijk geen zin om in een file terecht te komen. Het is daarom handig om voor vertrek te kijken of en waar er files staan. Daarnaast kan het je veel geld besparen als je op de hoogte bent van de locatie van flitspalen of mobiele snelheidscontroles. De Flitsmeister-app geeft je up-to-date informatie over files en flitsers in ons land. Als je de app aan laat staan tijdens het rijden, word je tijdens je rit gewaarschuwd voor veranderende verkeerssituaties en nieuwe flitsers.

Offline navigeren
Veel mensen vinden het lastig om de juiste route naar hun bestemming te vinden. Heb je geen navigatiesysteem in je auto en rijd je in een onbekende omgeving? Dan is het erg handig om een app te hebben die jou helpt met het vinden van de weg. Wanneer je echter geen internetverbinding hebt of bijna door je databundel heen bent, is het handig om een app te hebben die ook offline werkt. Een alternatief voor online navigatiesystemen is de app Here. Met behulp van deze app kun je ook offline van A naar B navigeren.

Goedkoop tanken
Tankstations hanteren vaak verschillende prijzen. We weten allemaal dat tanken aan de snelweg relatief duur is, maar hoe zit het met tankstations op andere plaatsen? De ANWB-app geeft per tankstation actuele brandstofprijzen, zodat je precies kunt zien waar je het voordeligst tankt. Je kunt van tevoren zelf instellen of je de prijzen van diesel, benzine of een andere brandstof wilt zien. Rijd je elektrisch? De locaties van elektrische oplaadpalen worden ook weergegeven.

Dashboard lampjes
Je kent het vast wel: er gaat een lampje branden op je dashboard en je hebt geen idee wat het betekent. Uiteraard heb je de betekenis van de lampjes ooit wel eens geleerd, maar ze allemaal onthouden is nog niet zo eenvoudig. Gelukkig is er de Vehicle Dashboard Symbols app. Deze app vertelt jou precies wat de lampjes op je dashboard betekenen en of je dringend in moet grijpen of nog wel even door kunt rijden.