Vijf adembenemende autoroutes voor een onvergetelijke roadtrip

De natuur en ingenieurs hebben samen enkele van de meest verbluffende routes over de hele wereld gecreëerd. Van de uitgestrekte landschappen van de Verenigde Staten tot de serene schoonheid van Noorwegen, er is een schat aan wegen die elk hun eigen unieke charmes bieden. Bij Enterprise zijn we gepassioneerd over autorijden en delen we graag onze top 5 favoriete routes voor jouw volgende avontuur.

 

Route 66, Verenigde Staten

De route der routes. Route 66, vaak de ‘Mother Road’ genoemd, is een icoon van de Amerikaanse cultuur. Deze route strekt zich uit over 4.000 kilometer, van Chicago tot Los Angeles, en doorkruist acht staten. Je ervaart de diversiteit van de Amerikaanse landschappen, van droge woestijnen tot majestueuze rotsformaties. Onderweg passeer je iconische bezienswaardigheden zoals de Grand Canyon, Flagstaff en Hollywood, waardoor deze reis een onvergetelijke ervaring wordt.

 

Atlantic Road, Noorwegen

Voor een route dichter bij huis is de Atlantic Road in Noorwegen een must-visit. Deze korte maar spectaculaire route van acht kilometer verbindt de eilanden van Averøy met Vevang en Eide, en slingert over acht bruggen door de Atlantische Oceaan. De scherpe bochten en ruige landschappen, gecombineerd met de kans om wildlife zoals walvissen en zeehonden te spotten, maken dit tot een unieke reis. Vooral tijdens de herfst, wanneer de oceaan tumultueus is, zie je tijdens deze route adembenemende uitzichten.

 

Great Ocean Road, Australië

De Great Ocean Road, geliefd bij backpackers, strekt zich uit over meer dan 240 kilometer langs de zuidkust van Australië. Beginnend in Torquay en eindigend in Warrnambool, neemt deze route je mee langs schilderachtige kustplaatsen, surfstranden zoals Bells Beach, en natuurschoon zoals het Grampians National Park en de Mackenzie watervallen. Het hoogtepunt van de route zijn de Twaalf Apostelen, majestueuze rotsformaties die een must-see zijn op elke Australië-reis.

 

Ruta 40, Argentinië

Ruta 40, een van de langste wegen ter wereld, loopt van het noorden naar het zuiden van Argentinië over een afstand van meer dan 5.000 kilometer. Deze route heeft een diversiteit aan bezienswaardigheden, van de gletsjer Perito Moreno en het Andesgebergte tot de wijngaarden van Mendoza. Het is een reis vol avontuur en natuurlijke wonderen die elke roadtrip-liefhebber zou moeten ervaren.

 

Deltaroute, Nederland

In Nederland vind je in de Deltaroute een indrukwekkende rit langs 13 dammen en stormvloedkeringen, de Deltawerken, verspreid over Zuid-Holland, Noord-Brabant en Zeeland. Ontstaan na de watersnoodramp van 1953, vormen deze werken de grootste zeeverdedigingsconstructie van Nederland. Met als hoogtepunt Deltapark Neeltje Jans, waar je kunt leren over de watersnoodramp, zeedieren, en het onderwaterleven van de Oosterschelde en de Noordzee, is deze route zowel leerzaam als betoverend.

 

Een van deze routes rijden met Enterprise?

Dat kan! Elke route kent zijn eigen unieke avonturen en bezienswaardigheden, perfect voor diegenen die verlangen naar ontdekking en avontuur achter het stuur. Enterprise heeft meer dan 7.200 verhuurlocaties in dertig landen. Zo ook in de landen van bovenstaande routes. Wil jij meer weten over autohuur in deze landen? Neem dan direct contact met ons op.