De vijf mooiste routes om met de (huur)auto te rijden

Moeder Natuur heeft prachtige landschappen en vergezichten gecreëerd. Met een beetje hulp van de wegenbouwers telt de wereld tientallen verbazingwekkend mooie autoroutes. De ene nog indrukwekkender en avontuurlijker dan de andere. Omdat wij bij Enterprise dol zijn op autoroutes, delen wij onze 5 favorieten.

Route 66 in de Verenigde Staten

Route 66 is misschien wel de bekendste en meest legendarische route ter wereld. De autoroute is 4.000 kilometer lang, beginnend in Chicago en eindigend in Los Angeles. Tijdens deze roadtrip doorkruis je acht verschillende staten en zie je de verschillende landschappen die dit prachtige land te bieden heeft: van de droge woestijn tot immense rotsformaties. Daarnaast kom je langs een aantal bekende plekken zoals de Grand Canyon, Flagstaff en natuurlijk Hollywood.

Atlantic Road in Noorwegen

Iets dichter bij huis vind je de Atlantic Road in Noorwegen. Deze prachtige route is slechts acht kilometer lang en kun je écht niet overslaan als je op vakantie bent in dit mooie land. Met acht bruggen die dwars door de Atlantische Oceaan gebouwd zijn, worden de eilanden van Averøy tot Vevang en Eide verbonden met het vasteland. De route bestaat daarnaast uit een aantal scherpe bochten die je door het ruige landschap met prachtige natuur leidt. Als je geluk hebt, kun je zelfs walvissen en zeehonden spotten. Vooral in de herfst is deze route populair: de Atlantische Oceaan is in deze periode wat woester waardoor de zee hard tegen de rotsen aanklotst. Dit zorgt voor een spectaculair plaatje.

Great Ocean Road in Australië

Het is een van de favoriete routes van backpackers: de Great Ocean Road. Deze route is ruim 240 kilometer lang en ligt aan de zuidkust van Australië. De route begint in de plaats Torquay en eindigt in Warrnambool. Tijdens deze route kom je langs de gezelligste kustplaatsjes met prachtige surfstranden als Bells Beach waar de golven immens kunnen worden. Ook kom je tijdens deze route langs het Grampians National Park en de Mackenzie watervallen. Vooral bekend aan deze route zijn de Twaalf Apostelen: indrukwekkende rotsblokken die uit de oceaan steken. Deze zie je terug in elke reisgids over Australië.

Ruta 40 in Argentinië

Met ruim 5.000 kilometer is de Ruta 40 is de langste weg ter wereld. De autoroute loopt dwars door Argentinië heen: van het noorden naar het zuiden. Langs deze route vind je erg veel bezienswaardigheden zoals de gletsjer van Perito Moreno, het Andesgebergte, de wijngaarden van Mendoza.

Deltaroute in Nederland

Ook ons eigen kikkerlandje heeft prachtige autoroutes die je niet mag missen. De Deltaroute is misschien wel de meest bekende en meeste indrukwekkende autoroute van Nederland. Deze route brengt je langs de 13 dammen en stortvloedkeringen (Deltawerken) gelegen in Zuid- Holland, Noord-Brabant en Zeeland. De Deltawerken zijn ontstaan na de waternoodramp in 1952. Om herhaling te voorkomen werd Nederlands grootste verdedigingssysteem tegen de zee gebouwd. Neem de tijd voor deze route, er is namelijk erg veel te bekijken met als hoogtepunt Deltapark Neeltje Jans in Vrouwenpolder. Hier leer je alles over de watersnoodramp, zeedieren en het onderwaterleven van de Oosterschelde en de Noordzee.

Een van deze routes rijden met Enterprise?

Dat kan! Enterprise heeft meer dan 7.200 verhuurlocaties in dertig landen. Zo ook in de landen van bovenstaande routes. Wil jij meer weten over autohuur in deze landen? Neem dan direct contact met ons op.