Evenementen in aanloop naar Formule 1 Zandvoort 2022

In het eerste weekend van september 2022 vindt opnieuw de Dutch Grand Prix plaats in Zandvoort. Ben jij dit jaar een van de gelukkigen met een kaartje voor de Formule 1 race op het Zandvoortse circuit? Dan staat je een weekend vol sensatie en spektakel te wachten. De Formule 1 Dutch Grand Prix is namelijk het race evenement van het jaar. Maar ook als je geen kaartjes voor de race hebt staan er een hoop leuke events op de planning in en rondom het raceweekend. Van activiteiten voor raceliefhebbers tot events georganiseerd voor het hele gezin.

Zandvoort Beyond: evenementen naast de race

Behalve op het circuit kun je tijdens de Grand Prix van Zandvoort ook buiten het F1-terrein genoeg zien en doen. De hele maand augustus voorafgaand aan de Formule 1 Zandvoort wordt het side-event Zandvoort Beyond georganiseerd. Tijdens dit programma vol evenementen voor het hele gezin, vind je allerlei activiteiten en feesten in en om Zandvoort, zowel met als zonder directe link met de Dutch Grand Prix Zandvoort. Bezoek bijvoorbeeld de F1 Expositie of stap zelf in een snelle wagen op de e-kartbaan in Zandvoort. Of kom genieten van een heerlijke yoga-sessie op het strand.

Zandvoort Circuit Run

Op een zonnige zondag in maart gingen dit jaar bijna 12.000 hardlopers van start tijdens de 13e editie van de Zandvoort Circuit Run. Sportorganisatie Le Champion bracht dit jaar de run terug op het Circuit in Zandvoort. Deelnemers konden tijdens het spectaculaire hardloopevenement op en rondom het circuit kiezen tussen gevarieerde parcoursen met verschillende afstanden: de 10 Engelse Mijl (16,1 km), 12 km en 4 km (One Lap). De volgende editie in 2023 staat alweer gepland op zondag 26 maart. Ga jij de uitdaging aan? Inschrijven voor jouw afstand is nog mogelijk (zo lang de tickets beschikbaar zijn).

Bereikbaarheid Formule 1 circuit Zandvoort

Gedurende de Dutch Grand Prix is de bereikbaarheid van het Zandvoort circuit anders dan tijdens andere periodes van het jaar. Wanneer er geen Formule 1 races plaatsvinden bereik je Zandvoort gemakkelijk met de auto, trein of met de fiets. Maar tijdens het Formule 1 evenement is de plaats Zandvoort autoluw en in principe niet bereikbaar met de auto of met de motor. Alleen voor mensen die in Zandvoort wonen, werken of verblijven is een doorlaatbewijs beschikbaar. Er zijn wel andere manieren om Zandvoort te bereiken. Reis bijvoorbeeld via een van de P&R gebieden, tussen de P&R terreinen en Zandvoort rijden pendelbussen. Daarnaast is parkeren op een zogenaamd Park & Bike terrein handig, na het parkeren kunnen bezoekers vervolgens met de fiets naar Zandvoort rijden. In Zandvoort staan meer dan 40.000 fietsenrekken en 3.100 scooter plekken klaar. En de laatste mogelijkheid is het openbaar vervoer. Zandvoort is namelijk ook bereikbaar per trein.

Formule 1 Zandvoort

Vorig jaar keerde na 36 jaar de Formule 1 terug naar het Zandvoortse duinencircuit. In september 2021 werd opnieuw de Nederlandse Grand Prix op Zandvoort verreden. Het was een droom die uitkwam voor veel Nederlandse Formule 1 fans. Niet alleen de terugkeer van de grote coureurs van dit moment, maar ook de overwinning van Max Verstappen voor Red Bull maakte de dag op het Zandvoortse Circuit helemaal af. Ook dit jaar gaan F1-fans de regerend wereldkampioen weer op het circuit zien verschijnen. Het Circuit Zandvoort zorgt altijd voor enerverende races. Door de ligging in de duinen heeft het circuit een baan met glooiingen, daarnaast is het circuit niet erg breed en levert dat spannende inhaalmanoeuvres op.

In het weekend van 2, 3 en 4 september 2022 staat alles in en om Zandvoort in het teken van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix.