Goedkoop parkeren in Eindhoven

De prijzen zijn er niet zo bizar hoog als in Amsterdam, maar parkeren in Eindhoven kan ook een dure grap zijn. De parkeergarages in het centrum kosten al gauw rond de € 3,30 per uur en in de rest van Eindhoven kost parkeren gemiddeld € 2,30 per uur. Op zoek naar goedkope parkeerplekken in Eindhoven? Wij vertellen je graag waar je het kan parkeren in Eindhoven.

P+R Station Eindhoven Fuutlaan: € 1,35 per uur

Q-park P+R Station Fuutlaan Eindhoven is een parkeerlocatie bij het NS-station van Eindhoven op loopafstand van het centrum. Reis je verder per trein en heb je een OV-chipkaart of een NS-Abonnement, dan krijg je korting op het parkeertarief. Het parkeerterrein is niet heel groot, maar heeft wel zeer aantrekkelijke tarieven.  

P+R Eindhoven Meerhoven: € 1,50 per uur

P+R Transferium Eindhoven Meerhoven is een parkeerlocatie in Eindhoven, gelegen aan de rijksweg A2 (afrit 31 Veldhoven) ten westen van Eindhoven. Op dit P+R-terrein kun je je auto goedkoop parkeren en verder reizen met het openbaar vervoer. Een aanrader als je een dagje naar Eindhoven gaat.  

Prof. Dr. Dorgelolaan: € 1,40 – 1,60 per uur

Deze parkeerplaats biedt plek aan 246 auto’s. Je kunt hier alleen betalen met een pinpas, niet met contact geld. Je betaalt € 1,60 voor het eerste uur, daarna € 1,40 per uur tot een maximum van € 5,00 per dag.  

Parkeergarage Stadskantoor € 1,00 per 27 minuten

De parkeergarage aan het Stadhuisplein biedt ruimte aan 265 auto’s en ligt in het centrum. Parkeren kost € 1,- per 27 minuten met een maximaal dagtarief van € 5,-. Let op: buiten de openingstijden is het mogelijk om uit te rijden, maar dit kost aanzienlijk meer (namelijk € 81,50), vanwege de kosten van het beveiligingsbedrijf. De garage is doordeweeks geopend tussen vier uur ’s middags en acht uur ’s avonds.

Gratis parkeren in Eindhoven

Buiten het centrum zijn er meerdere mogelijkheden tot gratis parkeren. Zo kan je bij het treinstation van Best gratis je auto neerzetten. Met het openbaar vervoer zit je zo in het centrum. Ook in meerdere buitenwijken zijn er verschillende mogelijkheden om de auto voor een langere tijd gratis te parkeren. Dit is bijvoorbeeld mogelijk in de wijken Meerhoven, Noord-Brabantlaan en in de buitenwijken van Veldhoven. Wil je een dagje naar Eindhoven maar beschik je niet over een auto? Huur dan goedkoop een auto bij Enterprise, waarmee je makkelijk naar- en in Eindhoven kunt touren.