Groen rijden: voor- en nadelen van een elektrische auto huren

Groene, schonere auto’s zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Van hybride auto’s tot 100% elektrische auto’s tot waterstof auto’s. Steeds meer personenauto’s met vervuilende verbrandingsmotoren maken plaats voor milieuvriendelijke alternatieven. Ook bij Enterprise kun je kiezen voor groen autorijden, want een deel van ons wagenpark bestaat uit volledig elektrische auto’s. Is elektrisch autohuren een goede keuze voor jou? Wij zetten de voor- en nadelen van elektrisch rijden voor je op een rij en leggen uit hoe rijden, parkeren en laden met een elektrische auto in Amsterdam in zijn werk gaat.

Nadelen elektrische auto

Elektrisch autorijden vergt enig aanpassingsvermogen. De nadelen van elektrisch rijden zijn niet onoverkomelijk, maar het is wel handig om vooraf te weten waar je rekening mee moet houden. Waar loop je tegenaan als je een elektrische auto huurt? We gingen in gesprek met onze klanten en vroegen ze waarom zij de keuze maakten om niet een elektrische auto te huren. De drie meest genoemde nadelen van elektrisch autorijden zijn:

  1. Een elektrische auto heeft een beperkte actieradius.
  2. Elektrisch laden kost meer tijd dan tanken.
  3. Er zijn te weinig oplaadpunten bij mij in de buurt.

Voordelen elektrische auto

Als je gewend bent aan auto’s die rijden op fossiele brandstoffen, dan kan de overgang naar elektrisch rijden even schakelen zijn. Niet letterlijk, want elektrische auto’s zijn automaten. Elektrisch rijden heeft veel voordelen. Zo is het rijden in een elektrische auto minder vermoeiend, omdat je niet hoeft te schakelen én omdat elektrische auto’s stiller zijn.  Het zijn hele fijne auto’s voor in drukke steden zoals Amsterdam. De top 3 van redenen die onze klanten noemden om wel een elektrische auto te huren zijn:

  1. Elektrisch autohuren is beter voor het milieu.
  2. Elektrisch rijden is goedkoper, zeker nu de benzine prijzen zo hoog zijn.
  3. Door de stilte aan boord is het écht ontspannen rijden in een elektrische auto.

Elektrische auto huren in Amsterdam

Vanaf onze ophaallocatie bij Amsterdam Centraal Station kun je elektrische auto’s huren. Wij zochten naar de ideale stadsauto voor iedereen die groen wil rijden en kozen voor de 100% elektrische Volkswagen e-Golf. Deze elektrische huurauto is vernieuwend en heeft toch het vertrouwde van een Volkswagen Golf.

Laden met een elektrische huurauto

Met een volle accu rijd je tot 230 km. Dat is meestal voldoende om zonder laden van A naar B te rijden. Als je een elektrische auto bij ons huurt dan krijg een laadkabel en oplaadpas van ons mee. Daarmee kun je kosteloos laden bij alle laadpunten binnen de bebouwde kom. We laten je bij het ophalen van de elektrische huurauto zien hoe je de e-Golf op een laadpaal aansluit. Wil je op langs de snelweg laden bij een oplaadpunt voor snelladen? Dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Denk je dat elektrisch rijden toch niet handig is voor jouw aankomende rit? Bekijk dan ook deze zuinige benzine auto’s in ons wagenpark.