Restaurants in Amsterdam waar je goed (en gratis) kunt parkeren

 

Ben je met de auto in Amsterdam en wil je ergens een hapje eten? Een parkeerplaats vinden in de stad is nogal een uitdaging. Wij helpen je graag een handje en hebben vijf restaurants verzameld waar je lekker kunt eten én eenvoudig (en soms zelfs gratis) kunt parkeren.

1. Stork
Café-restaurant Stork is een visrestaurant in een oude industriële loods in Amsterdam-Noord. Zowel met grote groepen als een klein gezelschap kun je bij deze zaak terecht voor de beste visgerechten. In de zomer geniet je op het terras aan het IJ van lekkere zeevruchten en vissen van het seizoen. Bij restaurant Stork worden de vissen in hun geheel geserveerd. Bij het restaurant is een groot parkeerterrein aanwezig waar je gratis kunt parkeren.

2. De Polder
Restaurant de Polder is gevestigd in een oude boerderij nabij het Science Park in Amsterdam-Oost. Het is de perfecte plek om ongedwongen te genieten van simpele en zeer goed smakende gerechten, zoals een lekkere burger of entrecote. Daarnaast is de bediening ook nog eens heel vriendelijk, nemen ze hun producten af van lokale tuinders én kun je er gratis parkeren. Bij De Polder bevindt zich een groot parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren.

3. Bolenius
Tussen de kantoorgebouwen op de Zuidas vind je restaurant Bolenius, waar je terecht kunt voor groene en duurzame gerechten. De koks gebruiken lokale, biologische ingrediënten en hebben zelfs een eigen moes- en kruidentuin bij het restaurant. De kaart verandert mee met de seizoenen, zodat je altijd de lekkerste producten van het seizoen kunt proeven. In de buurt van restaurant Bolenius kun je na 19.00 uur gratis parkeren.

4. Floor17
Genieten van een heerlijk diner terwijl je een prachtig uitzicht hebt over Amsterdam: bij Floor17 kan het. Het restaurant bevindt zich op het dakterras van het Ramada hotel, waar regelmatig leuke evenementen worden georganiseerd. De koks van Floor17 werken met lokale producten, zoals vis uit de Noordzee en Braamburgs big. Gasten krijgen een gratis uitrijkaart voor de parkeergarage onder het restaurant.

5. East57
In Amsterdam-Oost vind je restaurant East57, waar je kunt genieten van heerlijke gerechten die bereid worden met lokale ingrediënten. Bij het restaurant hoort ook een leuk winkeltje met lekkere producten, waar je bijvoorbeeld de wijn kunt kopen die bij het eten wordt geserveerd. Het restaurant is onderdeel van hotel Casa400 en dinergasten mogen drie uur lang gratis parkeren in de parkeergarage onder het hotel.

Wanneer je niet met de auto het drukke centrum in wilt, zijn er ook genoeg mogelijkheden om heerlijk te dineren in Amsterdam. Ben je niet in het bezit van een eigen auto? Bij Enterprise kun je er voordelig één huren om lekker mee te toeren in Amsterdam en omgeving.