Restaurants in Amsterdam waar je goed (en gratis) kunt parkeren

 

Ben je met de auto in Amsterdam en zoek je een plek om te dineren? Een parkeerplek vinden in de stad kan een uitdaging zijn. Wij helpen je graag op weg en hebben vijf restaurants op een rij gezet waar je heerlijk kunt eten en gemakkelijk (en soms zelfs gratis) kunt parkeren.

 

Hotel de Goudfazant

In een voormalige industriële loods in Amsterdam-Noord vind je Hotel de Goudfazant, een restaurant waar je met zowel grote als kleine gezelschappen terecht kunt voor de beste gerechten. In de zomer kun je op het terras aan het IJ genieten van heerlijke seizoensproducten. Er is ruime parkeergelegenheid waar je na 19:00 uur gratis kunt parkeren.

 

De Polder

Restaurant De Polder is gelegen in een oude boerderij nabij het Science Park in Amsterdam-Oost. Dit is de ideale locatie voor een ontspannen maaltijd met eenvoudige, smakelijke gerechten zoals burgers of entrecote. Het vriendelijke personeel betrekt producten van lokale tuinders en er is een ruime parkeergelegenheid waar op zondagen gratis geparkeerd kan worden.

 

Bolenius

Midden tussen de kantoorgebouwen van de Zuidas ligt Bolenius, een restaurant dat zich richt op groene en duurzame gerechten. De koks gebruiken lokale, biologische producten en beschikken over een eigen groente- en kruidentuin. Het menu verandert met de seizoenen mee, zodat je altijd de beste seizoensproducten proeft. Parkeren kan hier na 19.00 uur gratis.

 

Floor17

Bij Floor17 kun je dineren terwijl je geniet van een schitterend uitzicht over Amsterdam. Dit restaurant bevindt zich op het dakterras van het Ramada hotel, dat regelmatig leuke evenementen organiseert. De ingrediënten zijn lokaal, waaronder vis uit de Noordzee en Braamburgs varken. Bezoekers ontvangen een gratis uitrijkaart voor drie uur parkeren in de parkeergarage onder het hotel.

 

East57

East57 in Amsterdam-Oost biedt smaakvolle gerechten bereid met lokale ingrediënten. Het restaurant is onderdeel van hotel Casa400 en beschikt over een winkeltje waar je onder andere de wijn die bij het diner geserveerd wordt, kunt kopen. Dinerende gasten mogen drie uur lang gratis parkeren in de ondergelegen parkeergarage.

 

Als je het drukke centrum met de auto wilt vermijden, zijn er genoeg alternatieven om heerlijk te dineren in Amsterdam. Heb je geen eigen auto? Bij Enterprise kun je voordelig een auto huren om Amsterdam en omgeving te verkennen.