Wandelroutes in de herfst

 

De 4 mooiste gebieden voor een herfstwandeling in Nederland

Waar vind je de mooiste herfstwandelingen in eigen land? Enterprise deelt vier natuurgebieden waar de herfst geweldige kleuren aan de natuur geeft. Je kunt er wild spotten, paddenstoelen vinden en van meer prachtige natuur genieten. Waar is het wachten op? Trek je wandelschoenen aan, neem een warme jas en je camera mee en ga op pad met een huurauto. Beleef de herfst op zijn mooist.

 

1.    Herfstwandeling op Buitenplaats Beeckestijn Velsen-Zuid

In Velsen-Zuid op het Landgoed Beeckestijn vind je vier rondwandelingen over Buitenplaats Beeckestijn. In dit prachtige wandelgebied zijn de routes aangegeven met een kleur, waarvan de blauwe de langste route is. Rond het landhuis Beeckestijn bepalen de geometrische tuinen het beeld, verderop gaan deze over in het landschap met kronkelpaden, heuvels, waterpartijen en open velden. De schaduwrijke parkbomen nemen in de herfst allerlei verschillende kleuren aan en dit prachtige wandelgebied mag dan ook zeker niet ontbreken op jouw lijst met mooie herfstwandelingen in Nederland.

Vanuit Amsterdam rijd je in 35 minuten naar de parkeerplaats van Beeckestijn aan de Rijksweg 134 in Velsen-Zuid waar je de huurauto van Enterprise gratis kunt parkeren. Vanaf deze parkeerplaats starten de wandelroutes.

 

2.    Herfstwandeling in Nationaal Park De Hoge Veluwe

Uiteraard staat Nationaal Park De Hoge Veluwe op de lijst met mooiste herfstwandelingen. Met een oppervlakte van meer dan 5.400 hectare is Nationaal Park De Hoge Veluwe is één van de grootste aaneengesloten natuurgebieden in Nederland. Het diverse landschap bestaat uit oeroude bossen, uitgestrekte grasvlakten en prachtige heidevelden met zandverstuivingen. Wandelaars kunnen hun geluk niet op en zeker in de herfst is het een adembenemende ervaring. Naast de verschillende afstanden over gebaande wandelroutes (wederom aangegeven met kleuren), kun je ook een eigen route uitstippelen via de aangelegde paden. Er leeft veel wild in het natuurgebied en zeker in de herfst heb je grote kans om reeën, edelherten en wilde zwijnen tegen te komen.

Vanuit Amsterdam brengt je huurauto je in 60 tot 75 minuten naar een van de ingangen in Schaarsbergen, Hoenderloo of Otterlo. Bij iedere ingang kun je gebruik maken van de betaalde parkeerplaatsen en starten verschillende herfstige wandelroutes.

 

3.    Wandelroute Trage Tocht Vijlen

Wees voorbereid op klimmen en dalen tijdens deze 15 kilometer lange herfstwandeling in het Zuid-Limburgse heuvellandschap. De wandelroute neemt je mee over onverharde wandelpaden, door bossen en pittoreske dorpjes, dwars door boerenland en natuur. Deze herfstwandeling is ongemarkeerd en te volgen via een GPX track (of de ouderwetse geprinte wandelkaart) en loopt door het Geuldal en Vijlenerbos. Het officiële startpunt van deze herfstwandeling ligt in het Limburgse dorp Vijlen, maar als je met de huurauto naar deze route reist dan kun je ook voor een ander startpunt kiezen.

De route naar het zuiden van Nederland duurt vanuit Amsterdam met een huurauto ongeveer 2 uur en 35 minuten. Daar kun je de huurauto gratis parkeren bij de Vijlenberg. Welke huurauto brengt jou naar Vijlen?

 

4.    Beleefroute bij Westerlee in de herfst

Twee natuurgebieden gelegen tussen Westerlee en Heiligerlee vormen de mooie omgeving voor één van Nederlands mooiste herfstwandelingen. Eigenlijk zijn de herfstwandelingen twee Beleefroutes, waarbij tijdens de route vanuit Heiligerlee de slag om Heiligerlee centraal staat en de wandeling vanuit Westerlee over het leven en wonen van vroeger gaat. De herfstwandeling vanuit Landgoed Westerlee is 7,5 km en neemt je mee langs een fantastisch herfstlandschap. Verdwalen wordt lastig, want de route staat duidelijk met paaltjes aangegeven. In de herfst kan het drassig zijn, trek daarom waterdichte wandelschoenen aan.

Met de huurauto reis je in 2 uur en 25 minuten naar het Noorden. Je begint je herfstwandeling vanaf de parkeerplaats bij het Landgoed Westerlee.

Wil jij een auto huren voor een van jouw herfstwandelingen in Nederland? Boek je huurauto voordelig en haal hem op bij een van onze vier autoverhuur locaties in Amsterdam.