Huurauto ophalen en inleveren: zo werkt het bij Enterprise

 

We krijgen regelmatig de vraag: hoe werkt het uit- en incheckproces bij Enterprise? Als je een auto huurt, haal je deze op bij de door jou uitgekozen Enterprise locatie. Het proces van ophalen en inleveren van de huurauto kan een beetje intimiderend zijn als je dit nog niet zo vaak hebt gedaan. Maar als je weet wat je kunt verwachten, is het een stuk minder overweldigend en zal het soepel verlopen. In dit artikel bespreken we het proces en de stappen die we samen met jou doorlopen bij het ophalen en het inleveren van je huurauto.

 

Zo werkt het ophalen van je huurauto

Je hebt een auto bij Enterprise gereserveerd en komt deze binnenkort ophalen, hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier. Snel je boeking bekijken of bewerken? Check vooraf je reservering.

 

1. Neem alle benodigde documenten mee naar de locatie

Laten we beginnen met het begin. Controleer van tevoren welke documenten je nodig hebt om er zeker van te zijn dat je alles bij je hebt. Neem alle benodigde documenten mee naar locatie wanneer je de auto gaat ophalen, dit zijn je rijbewijs, ID (of paspoort) en creditcard. Al deze documenten moeten geldig zijn en op naam van de hoofdhuurder staan.

 

2. Op locatie controleren we samen het huurcontract, de voorwaarden en verzekeringen

Zodra je aankomt op de locatie ga je naar de balie. Daar staan onze servicemedewerkers voor je klaar om samen zorgvuldig de huurvoorwaarden en het contract met je door te nemen, voordat je de auto meeneemt. Op dit moment controleer je bijvoorbeeld of er beperkingen zijn voor het rijden buiten Nederland, of er extra kosten zijn voor het inleveren van de auto op een andere locatie en wat de procedure is voor het terugbrengen van de auto. Het is belangrijk om te weten welke verzekering is inbegrepen bij de autoverhuur. Controleer waarvoor je verzekerd bent en wat het eigen risico is. Overweeg ook om aanvullende verzekeringen af te sluiten als je je meer zeker wilt voelen.

 

3. Hoe betaal je?

Bij het doornemen van het huurcontract bespreken we ook de afspraken over de betaling. Hoe dit werkt is afhankelijk van de manier waarop je de huurauto geboekt hebt. Als je via een andere organisatie gereserveerd hebt, kan het zijn dat je al betaald hebt via hun website. Controleer of je een aanbetaling moet doen, borg moet betalen en wat de betalingsvoorwaarden zijn voor de rest van het bedrag.

 

4. Waar en hoe lever je de auto weer in?

Voor vertrek bespreek je waar je de huurauto inlevert. Dit kan bij jouw ophaallocatie, maar eventueel in overleg ook bij een andere locatie in Nederland. Bespreek met onze medewerker waar en op welk tijdstip je de auto weer inlevert.

 

5. Controleer de staat van de huurauto

Voordat je de auto meeneemt, inspecteer je deze samen met één van onze medewerkers op eventuele schade of gebreken. Voel je vrij om foto’s van de auto te maken. Valt je iets op waarvan je denkt dat het genoteerd moet worden, meld dit dan direct. Op dit moment controleer je ook of alle functies van de auto werken, zoals de airconditioning en de verlichting. Uiteraard mag je van onze auto’s verwachten dat ze in goede staat verkeren.

 

6. Brandstofniveau controleren

We controleren het brandstofniveau van de auto voordat je vertrekt en leggen vast of je de auto met een volle tank inlevert of door ons laat afvullen. In principe krijg je een auto met een volle brandstoftank of accu van ons mee. Als de auto niet volgetankt is, noteren we hoeveel brandstof erin zit.

 

Zo werkt het inleveren van je huurauto bij Enterprise

Uiteraard moet je de huurauto aan het einde van je huurperiode weer terugbrengen bij de afgesproken Enterprise locatie. Hoe dat in zijn werk gaat, lees je hier.

 

1. Controleer de openingstijden en breng de auto op tijd terug

Controleer de openingstijden van de Enterprise locatie waar je de auto terugbrengt. Zorg ervoor dat je op tijd aankomt, zodat je niet voor een gesloten deur staat. Bij enkele locaties is 24/7 inleveren mogelijk. Als je te laat bent, brengen we extra kosten in rekening.

 

2. Huurauto eerder of later terugbrengen

Je kunt de huurauto altijd eerder terugbrengen dan de afgesproken einddatum, maar hier krijg je geen geld voor terug. Wil je langer huren? Neem dan op tijd contact op met je ophaallocatie om de mogelijkheden te bespreken.

 

3. Controleer opnieuw het brandstofniveau

Controleer het brandstofniveau van de auto voordat je deze inlevert. In principe verhuurt Enterprise auto’s met een volle tank brandstof en verwacht deze ook vol terug, tenzij anders is afgesproken. Als de tank niet vol is, vul deze dan bij voordat je de auto inlevert. Enterprise brengt kosten voor het tanken in rekening als de tank niet vol is.

 

4. Controleer de staat van de auto

Controleer de staat van de auto opnieuw. Maak foto’s van eventuele schade en meld dit aan Enterprise als je dit nog niet gedaan hebt. We stellen het op prijs als je de huurauto schoon inlevert. Dat wil zeggen, laat geen afval achter in de auto. De huurauto wassen voor inleveren is niet nodig.

 

5. Verzamel al je spullen

Verzamel al je spullen en neem ze mee uit de auto voordat je deze inlevert. Vergeet ook niet om de kofferbak te controleren en onder de stoelen te checken om er zeker van te zijn dat je niets vergeet.

 

6. Parkeer de auto op de aangewezen locatie

Parkeer de auto op de aangewezen locatie, zoals aangegeven door Enterprise. Breng je de auto terug buiten openingstijden, dan is dit een Enterprise parkeerplaats in de parkeergarage bij de locatie. Zorg er altijd voor dat je de auto op een veilige en legale manier parkeert.

 

7. Sluit de auto af

Sluit de auto af voordat je deze inlevert. Controleer of alle ramen en deuren gesloten zijn en of de sleutels uit het contactslot zijn verwijderd. Let erop bij auto’s met een contactloze sleutel dat je deze nooit in de auto achterlaat terwijl je de deuren sluit; de auto springt soms op slot. Lever je buiten de openingstijden in? Als je een parkeerticket van de garage hebt, leg je deze voor je afsluit zichtbaar achter de voorruit op het dashboard van de huurauto. Zodra we weer open zijn zal een medewerker de auto inchecken en controleren.

 

8. Meld je bij de balie (binnen openingstijden)

Tijdens onze openingsuren meld je je bij de balie om de auto in te leveren. Geef de sleutels en de documenten aan de medewerker van Enterprise, wij controleren de auto voor je.

 

9. Gooi de sleutels in de drop box (buiten openingstijden)

Bij het inleveren buiten openingstijden laat je de autosleutels achter in de drop box bij de locatie waar je de huurauto inlevert. Check online op de locatiepagina waar je de drop box van jouw retourlocatie kan vinden.

 

Meer informatie over auto ophalen en terugbrengen

Wil je weten over auto ophalen en terugbrengen bij Enterprise? Neem gerust contact op met de ophaallocatie van jouw huurauto; onze medewerkers staan voor je klaar!