Verborgen tulpenvelden ontdekken via de mooiste tulpenroutes

Daar sta je dan, te genieten van helder gekleurde bloemenzeeën, zo ver als het oogt rijkt. Duizend gele, duizend rooie. Net voordat je kan wegdromen bij dit kleurrijke tafereel word je omvergelopen door een horde toeristen die een selfie wil nemen. Moet je dan maar niet naar de tulpenvelden gaan? Onzin. Je hoeft niet naar de drukbezochte Bollenstreek of de Keukenhof in Lisse om de prachtige tulpenvelden te zien bloeien. Er zijn namelijk een heleboel prachtige tulpenvelden te vinden, off the beaten track. Wij gingen op zoek naar de alternatieven en geven je tips om ongestoord van bloeiende bollenvelden te kunnen genieten.

Bij Enterprise kun je een auto huren of busje huren voor al jouw uitstapjes! Zo kun jij op een veilige manier naar jouw bestemmen en geniet je van de vrijheid van eigen vervoer.

Wanneer bloeien tulpen?

Het is bijna lente, de tijd van lammetjes en bloeiende bollenvelden. De bloeitijd van tulpen loopt van eind maart tot half mei. Wanneer de bollenvelden in bloei staan in 2022 is nog niet exact bekend. Je kunt het bloeien natuurlijk niet afdwingen, maar als je tulpen op hun beste moment wil zien, dan zit je rond half april goed. De tulp is doorgaans rond half april op zijn mooist.

Op de meeste plekken is tulpen plukken ten strengste verboden. Maar ook wij weten hoe verleidelijk die fleurige koppen naar je knikken in de wind. Daarom tippen we twee tulpenroutes waar jij je plukgeluk kan ophalen in een tulpenpluktuin. 

Waar kan ik tulpenvelden zien?

Je kunt natuurlijk de grootste bloemententoonstelling ter wereld bezoeken. Maar de kans dat je bij de Keukenhof in Lisse in alle rust kunt genieten van uitgestrekte bloeiende bollenvelden is erg klein. Het is vooral een gigantische toeristische trekpleister. Daarbij liggen verreweg de meeste tulpenvelden in de Noordoostpolder. Deze regio in de provincie Flevoland is zo rijk aan tulpenboerderijen dat ze hier jaarlijks het Tulpenfestival organiseren inclusief bijbehorende tulpenroute. Daarnaast vind je prachtige bollenvelden langs de kust, vanaf Den Haag tot aan Alkmaar. En als je echt in rust wil genieten van de tulpenvelden, dan moet je naar Zeeland.

 

De twee mooiste tulpenroutes

We hebben alle tulpenroutes in Nederland vergeleken en de twee mooiste voor je uitgezocht. De eerste route vind je in de Noordoostpolder en de tweede vind je in Zeeuws-Vlaanderen.

Tulpenroute Noordoostpolder

De tulpenroute Noordoostpolder is geen volledig onbewandelde weg, want deze route is onderdeel van het jaarlijkse Tulpenfestival. Toch wilden we je de meest bloemrijke omgeving van Nederland niet onthouden. In de Noordoostpolder vind je de meeste tulpenvelden. Je kan ervoor kiezen om gebruik te maken van de georganiseerde route van het Tulpenfestival, maar uiteraard is het ook mogelijk om op eigen houtje langs de bloeiende tulpenvelden te rijden. En je vindt een tulpenpluktuin langs deze route. Zodra de eerste tulpen bloeien, is de tuin geopend van zaterdag 9 april tot zondag 8 mei (Moederdag). http://boerenshop.nl/

Tulpenroute Zeeuws-Vlaanderen

Zeeland heeft de meest idyllische tulpenroute van Nederland. Deze rustige autoroute langs pittoreske dorpen en adembenemende bollenvelden is onze favoriet. De meeste tulpenvelden in Zeeland vind je in Oost-Zeeuws-Vlaanderen, in de buurt van Clinge, Graauw en Lamswaarde. Langs de tulpenroute Zeeuws-Vlaanderen zitten meerdere locaties van La Fleur pluktuinen, waar je zelf tulpen mag plukken.

Respecteer de velden

Toch even een kleine reminder voor als je niet in de pluktuin bent: respecteer de bloemenvelden. Tulpen zijn niet alleen een prachtig onderwerp voor jouw foto’s, maar betekenen ook werk en inkomen voor de telers. Houd dat in gedachten en respecteer de tulpenvelden.